چه عواملی باعث افت شاخص بورس شد؟
او افزود: زمزمههای سیمان ۲۲ هزار تومانی و فولاد ۱۰ هزار تومانی از مجلس هم شوک دیگری بر بازار بود و انتقادها نسبت به تحرکات برای قیمت گذاری دستوری را افزایش داد. اعلام نرخهای پیشنهادی برای اوراق بدهی دولتی با سررسیدهای مختلف هم که عموما بالای ۲۱ درصد بود، ریزشها در بازار سرمایه را افزایش داد به نحوی که هم سهام و هم ابزارهای بدهی هم زمان منفی شدند و عرضههای اولیه در پایان هفته هم منجر به بازاری منفی در طول هفته شد.
قلی پور تصریح کرد: در مجموع ۵۴۰ میلیارد تومان توسط حقیقیها خارج شد و این در حالیست که بیش از ۳ هزار میلیارد تومان عرضه اولیه وجود داشت و پول حقیقیها را جذب کرده بود. حقوقیها بویژه در سهام شاخص ساز فلزی و معدنی و بانکی و چند رشتهای و شیمیایی و فراوردههای نفتی، خودرو و سرمایه گذاریها خریدار بودند و حقیقیها علاوه بر عرضههای اولیه، در صنایع محصولات کاغذی، خدمات فنی مهندسی، دارویی، ماشین آلات و تجهیزات، غذایی، لاستیک و پلاستیک و بیمه خریدار بودند.
او بیان کرد: نرخ ارز افت زیادی نداشت، ولی افزایش خوشبینیها نسبت به مذاکرات برجامی و منتفی شدن صدور قطعنامه از طرف شورای حکام آژانس تضعیف ریال را متوقف کرد.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: چشم انداز بازار به شدت به تحولات برجامی، بازار ارز، سیاستهای اقتصادی دولت بویژه برای جبران کسری بودجه و نیز سیاست دولت در به رسمیت شناختن مکانیزم بازار آزاد وابسته است. پیش بینی شخصی ام تعادل و ثبات بازار در کوتاه مدت است.