تورم در ترکیه رکورد ۲۰ ساله را شکست

تورم در ترکیه در ماه مارس ۶۱.۱ درصد افزایش سالانه داشته‌ که بالاترین رقم طی دو دهه گذشته را نشان می‌دهد. تورم در بخش تولید به ۱۱۵ درصد رسیده است.

 تورم در ترکیه در ماه مارس به بالاترین رقم طی دو دهه گذشته رسیده و آسیب‌پذیری لیر را بالا برده‌است.

قیمت‌های مصرف‌کننده در ترکیه در ماه گذشته میلادی ۶۱.۱ درصد افزایش سالانه داشته‌است. اقتصاددان‌های بلومبرگ این رقم را ۵۴.۴ درصد پیش‌بینی کرده بودند. تورم سالیانه تولیدکننده برای دومین ماه پیاپی سه‌رقمی شده و تورم هسته که قیمت مواد غذایی و انرژی را در برنمی‌گیرد، بیشتر از حد انتظار بالا رفته و به بیش‌از ۴۸ درصد نسبت‌به سال گذشته رسیده‌است.

سیاست پولی بسیار آسان ترکیه در تضاد با بسیاری از بانک‌های مرکزی در سراسر دنیاست، آن‌هم در زمانی‌که حمله روسیه به اوکراین زنجیره‌های عرضه را تحت فشار قرار داده‌است. ارزش لیر ترکیه همچنان تحت فشار است و پس‌از روبل روسیه بدترین عملکرد را در ماه مارس در بین بازارهای نوظهور داشته‌است.

سیاست‌های فعلی بانک مرکزی ترکیه در شرایط حاضر بیش‌از پیش زیر سوال رفته است.

اونور ایلگون، مدیر خزانه شعبه بانک میتسوبیشی در شهر استانبول گفت:«با توجه به تغییر دورنمای اقتصاد کلان و شرایط مالی، به‌نظر نمی‌رسد ساختار سیاست پولی فعلی دوام داشته باشد. تورم به بیش‌از ۶۰ درصد رسیده و احتمالاً تا پایان سه‌ماهه فعلی بالاتر از ۵۰ درصد باقی می‌ماند».

هدف رئیس‌جمهور ترکیه از استفاده از لیر ارزان‌تر، تبدیل این کشور به یک قدرت تولیدی است. کاهش ۹ درصدی ارزش لیر در سال جاری میلادی با گران کردن ارزش واردات، تورم را بالا برده‌است.

نورالدین نباتی، وزیر خزانه‌داری و دارایی روسیه با پیش‌بینی کاهش تورم تا پایان سال جاری میلادی گفت:«تورم بالای ۶۰ درصد یک مشکل است اما ترکیه از فشار نرخ بهره آزاد شده‌است».

بانک مرکزی ترکیه امیدوار است با اتخاذ اقداماتی جهت تشویق دوری از دلار، به مهار رشد قیمت‌ها کمک کند.

قیمت‌های تولیدکننده در ترکیه در ماه جاری میلادی ۹.۲ درصد افزایش داشته و تورم سالانه در این بخش را به ۱۱۵ درصد رسانده‌است. بالا رفتن تورم در درب کارخانه قیمت مصرف‌کننده را هم‌بالا می‌برد.

تورم در بخش انرژی از ۸۳ درصد در ماه فوریه به ۱۰۲.۹ درصد رسیده‌ که دلیل آن بالا رفتن هزینه محصولات پالایشی و گاز طبیعی علی‌رغم کاهش مالیات‌ها بوده‌است.

افزایش قیمت مواد غذایی که یک‌چهارم سبد مصرف ترکیه را تشکیل می‌دهد، از ۶۴.۵ درصد در ماه گذشته به ۷۰.۳ درصد رسیده‌است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا