بیش از ۶۰۰ تن روغن خوراکی و آرد احتکار شده کشف شد

سخنگوی ناجا گفت: در ۴۸ ساعت گذشته بیش از ۳۰۰ تن روغن خوراکی احتکار شده کشف کردیم.

سردار سرتیپ دوم مهدی حاجیان سخنگوی ناجا در گفت وگو با رسانه ملی افزود: در این مدت بیش از ۳۱۸ تن آرد گندم احتکار شده نیز کشف کرده ایم .

وی گفت: همه مسئولین و سازمان هاباید همکاری جدی و یک تصمیم جدی داشته باشند برای ایجاد یک سامانه جامع کنترلی برای شناسایی کالاها از مبدأ تا زمان مصرف .

سخنگوی ناجا گفت : پلیس امروز دسترسی کامل به سامانه جامع انبارها را ندارد سال ها ما درخواست هم کردیم دسترسی بسیار جزئی و ناقص. نظارت ما یک نظارت ناقص خواهد شد و در واقع مردم عزیز کشورمان هم انتظار دارند که سیستم های نظارتی مثل پلیس بتوانند به معنای واقعی و اثرگذار ورود کنند اگر ما سامانه جامعی داشته باشیم و داده ها را در اختیار نداشته باشیم چگونه می توانیم به طور کامل با موضوع قاچاق، موضوع احتکار به معنای واقعی مبارزه کنیم؟!

سردار حاجیان گفت : برابر قانون مبارزه با قاچاق بایستی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق و وزارت صمت سامانه شناسایی کالای قاچاق و سامانه جامع تجارت را راه اندازی کنند و دسترسی را به پلیس بدهند که با گذشت هشت سال گذشته این اتفاق نیفتاد.

سخنگوی ناجا گفت : پلیس به عنوان مجری قانون قاعدتاً بر اساس قانون هم بایستی دسترسی به سامانه بازارگاه وزارت جهاد داشته باشد و هم سامانه جامع هم بارها که این ها از مهمترین سامانه هایی هستند که می توانیم برای ورود و خروج کالاها با رویکرد جلوگیری از دپوی کالا و احتکار دسترسی داشته باشیم این دسترسی در حد استعلام است و در حد ادمینی که ما بتوانیم تحلیل کنیم داده ها را ما بتوانیم بسنجیم نیازها را، بتوانیم سیستم انبارها را کنترل کنیم.

سردار حاجیان گفت: ما قرارگاهی را تشکیل دادیم با عنوان قرارگاه مبارزه با قاچاق کالا و احتکار که در این قرارگاه در ۴۸ ساعت گذشته بیش از ۳۰۰ تن روغن خوراکی که احتکار شده بود کشف کردیم همچنین تا الآن بیش از ۳۱۸ تن آرد گندم کشف شده که اینها احتکار شده بودند.

امیرمحمد پرهام فر مدیرکل دفتر پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا نیز گفت: وقتی که ضوابط لازم وجود ندارد عملاً جابجایی، حمل و نقل، خرید و فروش آرد خارج از آن چارچوبی که وزارت جهاد تعیین کرده یا با آن برخورد نمی شود یا اگر برخورد بشود ممکن است مثلاً با عنوان عرضه خارج از شبکه در تعزیرات مورد رسیدگی قرار بگیرد که مجازاتش بسیار مجازات کمی است.

مدیرکل دفتر پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا افزود : هر کالایی که در کشور کشفیاتش افزایش پیدا کند موقع خروج قطعاً به ما گزارش می دهند از طریق نیروی انتظامی و سایر کاشفین حتماً اطلاعش به ما داده می شود مسأله قابل توجه این است یک بار بیاییم نگاه کنیم ببینیم واقعاً چقدر از این مسأله نابسامانی بازار آرد، گندم یا محصولات جانبی مثل ماکارونی چقدرش به قاچاق برمی گردد؟
وی اضافه کرد : ما ابتدای پیگیری هایمان در مورد ضوابط تبصره ۴ آرد و گندم برمی گردد به شهریور ۹۸، از شهریور ۹۸ دوستان آن ضوابط را دادند.

وی گفت : مثلاً در مورد کالاهای اساسی و مثال عینی بزنم وقتی که وظایف تنظیم بازار در حوزه کالاهای اساسی به وزارت جهاد برگشت طبق قانون، یک دسترسی داده شد یک فهرستی وزارت جهاد اعلام کرد گفت من برای این افراد دسترسی سامانه می خواهم که اینها کنترل بکنند بدانیم که چه میزان کالاهای اساسی به استان ها می رود دسترسی هایی داده شد. آیا این دسترسی کامل است آیا صفر تا صد همه چیز در آن هست؟ نه ممکن است چند تا آیتم در آن نباشد، ولی آیا غیر قابل استفاده است؟ نه قابل استفاده هستش مسأله اینجاست من می خواهم روی این تأکید بکنم آن چیزی که ما بخواهیم منتظر بشویم که تمام سامانه ها یک روزی همه ممکن است ۱۰ سال دیگر این طور دور هم جمع بشویم که قطعاً هدف ما این نیست ما الآن در شرایطی هستیم که دولت قانون بودجه دارد یک میزان یارانه سنگینی دارد برای یک سری کالاها دارد پرداخت می کند که معلوم نیست کی این قضیه برداشته بشود از حیطه صحبت های ما خارج است تا وقتی که این موضوع هست زمینه سوء استفاده هست وقتی زمینه سوء استفاده هست از کلیه دستگاه ها انتظار می رود که اقدام خیلی فعالی داشته باشند، دسترسی ها هست سامانه هم هست تا حد زیاد هم دسترسی هست آن چیزی که شاید حالا بعضاً در صحبت های دوستان هم بود می گفتند مثلاً ما این دسترسی ها را می خواهم تا این نباشد کار نمی شود انجام بشود.

محمدحسن جلالی از شرکت بازرگانی دولتی در حوزه آرد و گندم نیز در این برنامه گفت: از نظر تکلیف قانونی، ایجاد سامانه های برخط که خرید، فروش، حمل گندم و آرد را مجموعاً شامل بشود توسط جی.تی.سی شرکت بازرگانی دولتی متولی است که این را امکاناتش را ایجاد و زمینه نظارت را فراهم کند.

وی افزود : طی جلساتی که کارشناسی با دوستان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز داشتیم یک سری سؤالات را مطرح کردند و ما بررسی کردیم آن موقع دیدیم در سامانه های فعلی ما امکان این نظارتی که اینها می خواهند دسترسی داشته باشند و با عوامل قاچاق برخورد کنند وجود ندارد.

سید مهدی نیازی معاون طرح و برنامه وزارت صمت در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: معتقدیم که محدودیتی برای اجرای قانون و اجرای مأموریت دستگاه ها وجود ندارد و با این سطح دسترسی به سامانه و اطلاعات می توانند مأموریت هایشان را دنبال کنند.

وی افزود: از نظر ما ۲۰۰ دسترسی ادمین که مدنظر سردار بود در سال گذشته داده شد و از این ۲۰۰ دسترسی آنهایی که بیش از سه ماه مراجعه ای نکرده بودند و وارد سیستم نشدند اینها قطع کردیم چون این دسترسی به اطلاعات، اطلاعات محرمانه کشور است و بحث های پدافند غیرعامل دارد این دسترسی در اختیار دوستان ناجا بود از نظر وزارت صمت سرویس ها کامل برقرار است اگر ناجا و دوستان نیروی انتظامی و پلیس امنیت مشکلی از باب استعلام داشتند باید به ما مکاتبه می کردند ما چنین گزارشی از سمت نیروی انتظامی مبنی بر اینکه این دسترسی ها قطع است نداشتیم نوع اطلاعاتی هم که مدنظر دوستان است در کارگروهی که بر اساس دستورالعملی که مراجع امنیتی تأسیس کردند چون این اطلاعات اطلاعاتی نیست که وزارت صنعت، معدن و تجارت برای نوع دسترسی بخواهد تصمیم گیری بکند اینها قاعدتاً بر اساس دستورالعمل هایی است که از طریق مراجع امنیتی مصوب می شود.

مسعود امراللهی سرپرست دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی جهاد کشاورزی نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: خواهشمان از وزارت صمت بر این است که این دسترسی را به صورت کامل در اختیار وزارت جهاد قرار بدهند.

وی افزود : به هر حال بازرس ما که الآن می خواهد بحث نظارت را داشته باشد باید دسترسی به ورودی و خروجی آن انبار داشته باشد.

سرپرست دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی جهاد کشاورزی اضافه کرد : به هر حال این دسترسی باید در اختیار بازرسین باشد مکاتبات متعددی هم ما از صمت داشتیم و خواهشمان هم این است که اگر بنا به این باشد که ما بازرسی هایمان مؤثر باشد این دسترسی هم در اختیار بازرسان قرار دهند.

امراللهی گفت: دسترسی های ما کامل نیست ، ما دو نوع دسترسی داریم یک نوع دسترسی ای که بازرسین صمت با توجه به قانون انتزاع به وزارت جهاد منتقل شدند این بازرسین در زمانی که محل عبور آن انبار است می توانند شناسه آن ملی انبار را بزنند که ببینند آیا این انبار جزو آن سامانه هست یا نیست ولی بازرسی ای که ما می خواهیم این است یعنی ما بتوانیم گزارش گیری بکنیم الآن بازرسین ما که می خواهند بروند چون انبار یک موجود زنده است اینکه ما بخواهیم برویم ما باید در آنِ واحد گزارشگیری کنیم ببینیم چه مقدار کالا در آن انبار موجود است چه مقدار کالا خارج شده. استعلام در زمانی که شما شناسه ملی آن انبار را داشته باشید و در محل آن انبار بازرس حضور پیدا کرده باشد می تواند این استعلام را از طریق سامانه سیمبا بگیرید ولی قبلش شما اگر بخواهیم گزارشگیری در رابطه با انبارها بگیرید آن دسترسی را ما نداریم.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا