۸۹ درصد از مشترکان پرمصرف گاز در شمال تهران ساکن هستند
آمار توزیع مشترکان پله آخر مصرف گاز بین مناطق ۲۲ گانه تهران نشان میدهد که حدوداً ۸۰ درصد از آنها، در سه منطقه ۱، ۲ و ۳ ساکن هستند.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گزارشی با عنوان «بررسی الگوی رفاهی مصرف گاز طبیعی در مشترکین خانگی» به الگوی مصرف گاز مشترکان خانگی دهکهای مختلف جامعه پرداخته است.
توزیع مشترکین پرمصرف تهرانی (که در پلههای ۸ تا ۱۲ هستند) بین مناطق مختلف تهران نشاندهنده آن است که ۸۸.۸۳ درصد از آنها در مناطق گران و مرفه شمالی تهران ساکن هستند، حال آنکه تنها ۱۱.۱۷ درصد از آنها در نیمه جنوبی شهر سکونت دارند. سهم سه منطقه ۱، ۲ و ۳ که گرانترین مسکن را داشته و مرفهترین مناطق تهران محسوب میشوند، به تنهایی ۶۵.۹۷ درصد است.
این مشترکان پرمصرف که عامل اصلی کمبود گاز در زمستان هستند، ماهانه حداقل ۴ میلیون تومان از دولت یارانه دریافت میکنند درحالیکه یارانه دریافتی دهکهای پایین جامعه ماهانه حدود ۵۰ هزار تومان است.
طبق گزارش این وزارتخانه، از بین مشترکان پرمصرف که در پلههای ۸ تا ۱۲ قرار دارند، پرمصرفترین مشترکین گاز خانگی در کشور آن دسته هستند که در پله دوازدهم مصرف قرار میگیرند. توزیع این مشترکین بین مناطق ۲۲ گانه تهران نشان میدهد که حدوداً ۸۰ درصد از آنها تنها در سه منطقه مرفه ۱، ۲ و ۳ سا کن هستند.
بدین ترتیب سهم مناطق نیمه جنوبی تهران تنها ۷ درصد از کل پرمصرفترین مشترکین تهرانی است.
در مجموع به نظر میرسد که توزیع یارانه گاز در ایران عادلانه نیست و ضروری است که پلکانهای آخر مصرف گاز که عامل کمبود گاز در کشور شدهاند، هزینه واقعی این سوخت را پرداخت کنند.
طبق این گزارش، شهر تهران به عنوان پرجمعیتترین شهر ایران، نمونه بسیار مناسبی برای بررسی «توزیع رفاهی مشترکین پرمصرف گاز» است.