ذخیره ۱۸ میلیارد متر مکعبی آب در سدها/کاهش ۷۰ درصدی بارش در تهران
قاسم زاده گفت: ۳۸ درصد پرشدگی سد ها وجود دارد که معادل ۱۸ میلیارد متر مکعب میشود که این عدد نسبت به سال گذشته افزایش دو درصدی داشته است.
فیروز قاسم زاده، سخنگوی آب در نشست خبری گفت: بر اساس ایستگاههای وزارت نیرو میزان دریافت آبهای جاری ۲۸ میلی متر است که در مقایسه با متوسط بلند مدت ۵۴ ساله ۱۶ درصد کاهش بارندگی داشتیم و نسبت به سال گذشته در شرایط مشابه به سر می بریم.
وی ادامه داد: بارندگیهای اخیر که اتفاق افتاد بر بخش غربی کشور متمرکز بوده و با بارشهای اخیر ورودی مخازن سدها ۲.۷ میلیارد رسیده که ۱۳ درصد رشد داشته است در حالیکه متغییر خروجی سدها ۵ درصد بوده و به ۳.۸ میلیارد متر مکعب رسیده است.
سخنگوی صنعت آب با اشاره به پر شدگی ۳۸ درصدی سدها ادامه داد: این عدد معادل ۱۸ میلیارد آب است که ۲ درصد مخازن سدها نسبت به سال گذشته رشد داشته است.
وی اضافه کرد: سدهای مهم از ۱۰ تا ۷۰ درصد پرشدگی داشته اند؛ البته تهران با کاهش ۷۰ درصدی بارندگی در تهران روبرو بودهایم که نسبت به سال گذشته ۲۱ درصد کاهش یافته است.
به گفته سخنگوی صنعت آب زاینده رود تنها ۱۲ درصد در سال جاری پر شدگی دارد.
وی در پاسخ به سوال مهر مبنی بر انتقادات وارد شده بر سد چم شیر را چگونه ارزیابی میکنید، گفت: در تمام پروژههای توسعهای که در سطح دنیا اتفاق میافتاد هر پروژهای متشکل از مزایا و معایبی است، درمورد سد چم شیر هم فارغ از اینکه تبلیغات رسانهای علیه آن وجود دارد ارزیابیهای زیست محیطی در رابطه با آن اتخاذ شده به طوریکه از زمانی آغاز این عملیات ۸ مرجع مختلف مطالعات مختلفی در رابطه با این پرژه انجام دادند.
وی ادامه داد: رودخانه زهره در ماههای پر بارش سیلابی و در سایر ماههای سال دبی پایه در جریان است. ضمن آنکه شوری آب در ماههای کم بارش بدون هیچ سازهای سه برابر میشود و با احداث این سد میتوانیم آبهای سیلابی را ذخیره کرده و به جای اینکه سیلابها یکباره خارج شوند این آبها را ذخیره کنیم.
به گفته سخنگوی صنعت آب مشابه این سد، سد کوثر است که ۲.۵ میلیون نفر را تأمین میکند.