۱۱۰ کیلوگرم از سرانه مصرفی آرد کشور به نان اختصاص دارد
مدیرعامل شرکت خدماتی مهندسی آب و خاک کشور (پارس) با بیان اینکه سرانه مصرف گندم در کشور ما حدود ۱۶۵ کیلوگرم است، گفت: از این میزان ۱۱۰ کیلوگرم به نان و سایر فراورده ها همچون ماکارونی و شیرینی جات اختصاص دارد.
«محمد مهدی قاسمی» روز چهارشنبه در آیین جشن برداشت و شکرگزاری گندم که در مزارع شرکت خدماتی فنی مهندسی کشاورزی کشور که در فردیس مستقر است، افزود: در کشور ما به ۱۰.۵ میلیون تن گندم نیاز داریم ضمن اینکه باید بیش از این تولید داشته باشیم تا بخشی از آن برای مواقع ضروری و اضطرار مورد استفاده قرار گیرد.
وی با بیان اینکه پایه غذایی ما ایرانیان بر پایه گندم هست، اظهار کرد: به همین منظور در کشور ما موضوع حیاتی بر تولید این محصول در داخل کشور هست.
قاسمی با اشاره به اینکه شرکت پارس حدود ۱۰۰ هکتار اراضی کشاورزی دارد، گفت: این شرکت می تواند محصولاتی دیگر را کشت کند ولی به دلیل دولتی بودن این شرکت برنامه ریزی برای تولید بخشی از این محصول استراتزیک مورد نیاز کشور را در پیش گرفته ایم.
وی افزود: در اراضی ۱۱۰ هکتاری شرکت پارس حدود ۲۵ هکتار به کشت دیم جو و ۶۳ هکتار به کشت آبی محصول گندم اختصاص داده شده ضمن اینکه گندم تولیدی در این مزرعه در نوع بذری است.
مدیرعامل شرکت خدماتی مهندسی آب و خاک پارس با بیان اینکه مزارع پارس ۱۷ درصد سطح زیر کشت گندم بذری استان را به خود اختصاص داده، اظهار کرد: در این مزارع سعی کردیم تا با استفاده از پیشرفته ترین روش ها، بهره وری آب را بالا ببریم ضمن اینکه طرح های تحقیقاتی مختلفی را با استفاده از ریزمغذی های مختلف و سموم در دسترس در بازار اجرا کردیم.
وی با اشاره به اینکه نقش این شرکت بهبود بهره وری آب و خاک به عنوان یک الگو و نمونه برای اجرا در سراسر کشور هست، ادامه داد: یکی از چالش های اساسی در کشور موضوع کمبود آب است که این شرکت اقدام به آزمایش سیستم های هوشمند آبیاری در عرصه های خود کرده تا بتواند الگویی مناسب را به کشاورزان ارایه دهد.
قاسمی شروع فعالیت شرکت پارس را از سال ۱۳۷۰ با هدف بهبود بهره وری آب و خاک کشور دانست و اضافه کرد: این شرکت با بیش از سه دهه فعالیت نقش بسیار موثری ایفا کرده و در جای جای کشور چه در اراضی کشاورزی در اقصی نقاط کشور اثراتی از خود در پروژه های مختلف به جای گذاشته و چه در حوزه راه و سدسازی ها اقدامات خوبی داشته است.
وی یادآور شد: در حوزه آب و خاک چالش های زیادی داریم که حتی چالش خاک بیشتر و مهمتر از آب است بطوریکه فرونشست ها در حوالی البرز و هشتگرد و قزوین و شهریار مشهود است که چالش هایی است که در اثر استفاده بیش از حد از منابع آب اتفاق افتاده است و این شرکت با این ظرفیت و پتانسیلی که دارد می تواند در رفع این چالش ها بسیار تاثیرگذار باشد.
قاسمی به بخشی از فعالیت های ۳۲ ساله شرکت پارس اشاره کرد و گفت: اجرای ۲۶۰ هزار هکتار شبکه های آبیاری و زهکشی،احداث سامانه های نوین آبیاری در ۶۰ هزار هکتار و مطالعه و طراحی بیش از ۲۵۰ هزار هکتار سامانه های نوین آبیاری و همچنین احداث بیش از ۷۰ مورد سدهای خاکی و ۲۵۰ پروژه کوچک وبزرگ و احداث ۲۰۰ کیلومتر راه های ارتباطی از جمله این اقدامات است.
وی ساخت ۲۰ واحد ایستگاه های پمپاژ آب تامین آب کشاورزی و ۳۰۰ مورد طراحی سیستم های تامین آب را از دیگر فعالیت های این بخش دانست و تصریح کرد: یکی از فعالیت های مهم این شرکت آماده سازی لوله های فلزی مخصوص انتقال آب و به کارگیری آنها در پروژه های انتقال آب می باشد.
شرکت خدماتی مهندسی آب و خاک پارس در شهرستان فردیس مستقر است.
پیش بینی برداشت ۲ هزار و ۱۷۲ تن گندم در فردیس
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فردیس نیز در حاشیه این آیین گفت: در شهرستان فردیس یک هزار و ۱۹۷ هکتار اراضی کشاورزی وجود دارد که از مجموع این سطوح ۴۴ هزار و ۵۳۱.۱ تن محصول توسط ۷۶ بهره بردار کشت و برداشت می شود.
«هوشنگ میرزایی» افزود: محصول زراعی استراتژیک گندم در این شهرستان در سطح ۳۷۴.۵ هکتار توسط ۱۹ نفر بهره بردار کشت شده که پیش بینی برداشت ۲ هزار و ۱۷۲ تن گندم از این اراضی شده است.
وی اظهار کرد: از کل گندم تولیدی در این شهرستان ۶۳۰ تن گندم بذری و یک هزار و ۵۴۲ تن گندم مصرفی است.