سفر زائران اربعین با خودروهای شخصی تسهیل میشود
طبق اعلام قرارگاه اربعین، امسال سفرهای اربعین از اول ماه صفر مصادف با ۲۷ مرداد ماه شروع می شود و تا ۲۵ شهریور ماه ادامه دارد. امسال مدت زمان اجرای طرح اربعین چند روز افزایش یافته تا زائران برای بازگشت با مشکل مواجه نشوند.
وزارت راه وشهرسازی تمهیدات گسترده ای را برای جابه جایی زائران در نظر گرفته به طوری که از ظرفیت تمامی دستگاه ها در بخش های حمل ونقل جاده ای، هوایی، ریلی و دریایی در این ایام استفاده می کند و تمامی بخش ها ملزم هستند پای کار بیایند.
یکی از مهم ترین این بخش ها حوزه حمل ونقل جاده ای است که ۹۰ درصد از جابه جایی ها در ایام اربعین از این طریق صورت می گیرد و تعداد زیادی از زائران برای آنکه با مشکلات ناشی از نبود اتوبوس در هنگام بازگشت مواجه نشوند با خودرو و وسیله شخصی به مرزها مراجعه می کنند.
پیش بینی می شود که در ایام اربعین حسینی امسال چهار میلیون ایرانی به کشور عراق سفر کنند که تعداد سه میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از طریق محورهای مواصلاتی به مرزها میروند.
در حال حاضر ۶ مرز تمرچین، خسروی، باشماق، مهران، چذابه و شلمچه برای اربعین امسال فعال شده که برخی از این مرزها به دلیل امنیتی در ساعات خاصی باز و تردد از آنها انجام می شود.
امسال سازمان راهداری علاوه بر تامین ناوگان عمومی حمل ونقل جاده ای، تمهیدات گسترده ای هم برای مسیرها و پایانه های مرزی جهت تسهیل و رفاه زائرانی که با خودروی شخصی تردد می کنند در دستور کار خود قرار داده است.
به گفته داریوش امانی رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، این سازمان در حوزه تامین زیرساختها، فراتر از تعهدات خود عمل کرده است و اقداماتی در زمینه ایمنسازی و نگهداری محورهای مواصلاتی منتهی به پایانههای مرزی اربعین، تامین امکانات مورد نیاز، تجهیز پایانههای مرزی به مهپاش، تونلهای خنککننده، نصب سایبان، آبسردکن، تامین امکانات بهداشتی و …انجام گرفته و بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار ابلاغ شده است.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای گفت: در حالی که برای نگهداری ایمنی و اصولی محورهای مواصلاتی کشور ۲۳۰ همت اعتبار نیاز است، امسال با وجود افزایش ۳۰ تا ۳۵ درصدی اعتبارات در مقایسه با سال گذشته، همچنان با کمبود اعتبارات مواجه هستیم.
وی توجه به نگهداری کریدورهای ترانزیتی و محورهای اصلی مواصلاتی را از رویکردهای اصلی سازمان راهداری و حملونقل جادهای عنوان کرد.
رضا اکبری معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای هم پیش از این به باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود که امسال برنامه و تمهیدات گسترده ای را برای مسیرهای منتهی به پایانه های مرزی از جمله مسیر ایلام به مهران انجام داده ایم و با نصب نیوجرسی ها، افزایش روشنایی ها و آسفالت معابر زمینه برای تسهیل در تردد خودروهای زائران ایجاد شده است.
به گفته بسیاری از زائران یکی از عمده مشکلات در هنگام سفر با خودروهای شخصی، مسئله نبود پارکینگ در پایانه های مرزی بود که به گفته مهرداد بذرپاش وزیر راه وشهرسازی امسال در راستای بهبود وضعیت تردد خودروهای شخصی در مرزها ظرفیت پارکینگ ها افزایش یافته است.
او بیان کرد: در سال گذشته پارکینگ پایانه برکت ظرفیت ۶۰ هزار دستگاه خودرو داشت اما امسال به ظرفیت این پایانه ۴۰ هزار دستگاه اضافه شده و مجموعا ظرفیت این پارکینگ به ۱۰۰ هزار خودرو رسیده است.
بذرپاش گفت: در پایانه شهید سلیمانی یا مرز مهران، هم تعداد گیتهای ورودی و خروجی با توافق کشور عراق افزایش یافته و هم تعداد مهپاشها و تجهیزات خنک کننده و چشمههای سرویس بهداشتی به میزان قابل توجهی بیشتر شده است.
پیش فروش بلیت های اتوبوس برای مهران در ایام اربعین از روز شنبه آغاز شده و قیمت مصوب نرخ بلیت ۵۰۰ تا ۶۸۰ هزار تومان اعلام شده است. در این خصوص داریوش باقر جوان مدیرکل دفتر حملونقل سازمان راهداری به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: حدود ۶هزار دستگاه اتوبوس که امکان تردد در مسافت های طولانی را دارند در ایام اربعین به کار گرفته ایم و نظارت های خود را برای جلوگیری از ایجاد مشکل برای زائران افزایش داده ایم.
او بیان کرد: امسال زائران می توانند بلیت های برگشت خود را از طریق رزرو برنامه ریزی کنند و برای زائرانی که از قبل بلیت تهیه نکرده اند هم امکان فروش بلیت در پایانه ها را فراهم کرده ایم تا مشکلی در این بخش ایجاد نشود.