همکاری ایران و روسیه در زمینه تولید مشترک خودرو
همکاری در زمینه تست و تولید مشترک خودرو و قطعات آن در نشست میان معاون صنایع حمل و نقل وزارت صمت ایران و رئیس انستیتو نامی روسیه بحث و بررسی شد.
در ابتدای این نشست که مدیران دو مجموعه خودروسازی ایران خودرو و سایپا هم حضور داشتند، «نیکولای اشمیت» معاون بازاریابی انستیتو نامی، در خصوص اقدامات این مجموعه در راستای آزمون خودرو و قطعات آن و صدور تائیدیه توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: این انستیتو یک مرکز بزرگ برای تست کامل خودروهای خودران که همه حالتها برای خودرو که باید در آن لحاظ شده باشد، را انجام میدهد.
رئیس انستیتو نامی روسیه هم در ادامه با اشاره به اینکه بازار خودرو و صنعت خودروسازی ایران درحال پیشرفت است و ظرفیتهای همکاری دوجانبه خوبی در آن وجود دارد، گفت: انستیتو نامی ۱۱۵ کیلومتر خطوط تست انواع خودرو، ۳ هزار اندازهگیری تست و ۴۰ مسیر مختلف برای انجام آزمونهای مختلف خودرو و قطعات خودرو با فعالیت بیش از ۵۰۰ نفر در اختیار دارد.
«فیودور نظروف» با بیان اینکه انستیتو نامی، موسسهای پیشرو در حوزه صنعت خودرو روسیه است که مرکزی دولتی بوده و روی توسعه و گسترش فعالیتهای خودرویی مجهز شده است، افزود: این مرکز، مجموعه بزرگی برای تست خودروی برقی و همچنین طرح بزرگی برای ایجاد مرکز تست خودروهای خودران دارد.
رئیس انستیتو نامی روسیه با اعلام آمادگی همکاری مشترک کلی با شرکتهای ایرانی از جمله خودروسازی سایپا و ایران خودرو در زمینههای علمی ابراز علاقه کرد در زمینه طراحی، تولید، تست و ساخت خودرو و قطعات خودرو با شرکتهای ایرانی همکاری کند.
«فیودور نظروف» با بیان اینکه همه تستها و مجوزها برای ورود خودرو به روسیه در انستیتو نامی انجام میشود، اضافه کرد: موسسه ما، یک موسسه کاملا دولتی است و مرکز تجاری نبوده که بخواهیم به درآمدزایی متمرکز شویم، بههمین دلیل مجوزهای ایمنی خودرو برای واردات خودرو به کشور روسیه، به این موسسه اعطا شده است.
وی گفت: آزمونهای خودرو و قطعات خودرو انستیتو نامی روسیه در کل دنیا و همه مراکزی که با این شرکت در سراسر جهان قرارداد دارند، مورد تائید قرار میگیرد.
در ادامه این نشست منطقی، معاون صنایع حمل و نقل وزارت صمت، خواستار ایجاد یک نمایندگی از انستیتو نامی برای انجام بسیاری از آزمونهای مرتبط با خودرو و قطعات آن، در ایران شد.
آقای منطقی افزود: در زمینه برقیسازی خودروها، بن سازه (پلتفرم) و قوای محرکه آن در ایران، در حال عملیاتی شدن است که میتواند زمینهساز همکاری مشترک دو کشور باشد، دریافت تائیدیه برای خودروهای برقی هم میتواند بخشی از همکاریهای طرفین را تشکیل دهد.
معاون صنایع حمل و نقل وزارت صمت با اشاره به اینکه میتوان روی تولید خودروی مشترک و صادرات مشترک آن هم بحث و بررسی کرد، گفت: مدیران انستیتو نامی میتوانند با بازدید از شرکتهای خودروسازی ایرانی و بررسی و ارزیابی آزمایشگاههای آنها برای تست خودرو و قطعات آن، مشخص کنند که خودروسازان ایران کدام تستها را برای دریافت مجوز این موسسه میتوانند در داخل کشور و باقیمانده را در کشورهای دیگر انجام دهند.