احیای ۲۰۰ واحد راکد در تهران/ لوازم خانگی و پوشاک صدرنشین قاچاق به تهران
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران از احیای ۲۰۰ واحد راکد در تهران در سال گذشته و برنامهریزی برای احیای حداقل ۲۰۰ واحد راکد در سال جاری خبر داد و گفت که در سال گذشته بیشتر کالاهای قاچاق کشف شده در گروه لوازم خانگی و پوشاک بودند.
محمود سیجانی امروز در نشست خبری اظهار کرد: در حوزه صادرات سال گذشته ۱.۵ میلیارد دلار صادرات داشتیم که پیشبینی امسال ۲ میلیارد دلار از محل گمرکات تهران است. البته کالاهای این استان از سایر مرزهای استان نیز صادر میشود. همچنین ۱۷ درصد صادرات کشور مربوط به صادرات تهران است.
وی همچنین از احیای ۲۰۰ واحد راکد در سال گذشته خبر داد و گفت: امسال هم برنامهریزی شده حداقل ۲۰۰ واحد راکد دیگر به چرخه تولید برگردد. البته برخی از صاحبان واحدها تمایل به احیا ندارند که در این زمینه هم تدابیری در نظر گرفته خواهد شد.
سیجانی با بیان اینکه احیای واحدهای راکد در سال گذشته باعث شد تا به صورت میانگین ۵ تا ۲۰۰ نفر نیروی کار در هر کارخانه مشغول به کار شوند، تصریح کرد: ۴۰۰ واحد راکد دیگر در استان تهران داریم که علت راکد بودن آنها قدیمی بودن تجهیزات و سایر موارد است.
وی با بیان اینکه برای واحدهایی که توان تولید دارند و صاحبان برند هماهنگی ایجاد میشود تا با استفاده از ظرفیتهای یکدیگر تولید افزایش پیدا کند در همین زمینه مجوز گواهی تولید کارخانه صادر میشود، اظهار کرد: در حوزه معدن هم احیای واحدهای معدنی در دستور کار است و این امر در راستای افزایش راندمان معادن است.
او با بیان اینکه در سال گذشته بیشتر کالاهای قاچاق کشف شده در گروه لوازم خانگی و پوشاک بودند، تصریح کرد: اگر کالا اسناد گمرکی نداشته باشد، ظن قاچاق است. در حال حاضر پوشاک، لوازم خانگی، دخانیات، قطعات یدکی و لوازم آرایشی و بهداشتی کالاهای هدف در حوزه مبارزه با قاچاق هستند.
این مقام مسئول در ادامه با اشاره به ناترازی انرژی و نگرانیها از قطعی برق صنایع در تابستان، گفت: طبق قانون نباید اولویت قطع برق صنایع باشند. با توجه به اینکه عمده مصرف انرژی کشور در بخشهای مسکونی و تجاری است، تقاضای ما این است که این بخشها هم بهینه مصرف کنند، زیرا اگر تولید آسیب ببیند اشتغال و صادرات هم آسیب خواهد دید. البته صنعتگران هم تاکنون همراهی کردهاند، اما این سیاست باید تغییر کند. از طرف دیگر بخشی از صنعت به سمت خودتامینی رفته است. باید به دنبال منابع انرژی جدید و همچنین سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنعت برق باشیم.
مدیر کل صمت استان تهران در ادامه درباره توسعه شرکتهای دانش بنیان گفت: در سال گذشته ۱۰۷ مجوز واحد تولیدی دانش بنیان صادر شده و هم اکنون ۳۳۸ واحد صنعتی دارای پروانه صنعتی دانش بنیان نیز در تهران فعال هستند.
منبع: ایسنا