ورود ۲۷۰ میلیون دلاری صندوق توسعه برای ذخیرهسازی گاز در شوریجه
طرح توسعه میدان گازی شوریجه D که مدتی معطل تزریق سرمایه بود، با راهکار اخیر در امضای تفاهمنامه بین صندوق توسعه ملی و گروه مپنا، امیدها برای تسریع در تکمیل آن افزایش یافته است.
طرح توسعه میدان گازی شوریجه D که بزرگترین پروژه ذخیرهسازی گاز در ایران بهشمار میآید مدتی معطل تزریق سرمایه بود که با راهکار اخیر در امضای تفاهمنامه بین صندوق توسعه ملی و گروه مپنا، امیدها برای تسریع در تکمیل آن افزایش یافته است.
سعید رجبزاده، مجری طرح توسعه میدان گازی شوریجه در شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران درباره تفاهمنامه مشارکت در طرح ذخیرهسازی گاز در میدان خانگیران مخزن شوریجه که بین صندوق توسعه ملی و گروه مپنا (سرمایهگذار و پیمانکار طرح) امضا شده است، توضیح داد: این تفاهم نامه ۲۷۰ میلیون دلاری میتواند مشکل سرمایهگذار در تأمین بودجه لازم برای اجرا که عامل اصلی در تعلل و تأخیر این طرح از برنامه است را برطرف کند.
وی با یادآوری اینکه قرارداد طرح توسعه ذخیرهسازی گاز در مخزن شوریجه در قالب BOT بین شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران و گروه مپنا امضا شده بود و میبایست تاکنون به پیشرفت ۸۵ درصد میرسید، گفت: بهدلیل ضعف در تأمین نقدینگی، این پروژه تاکنون نتوانسته به اهداف خود نائل شود اما با تبدیل این تفاهمنامه به قرارداد و نهایتاً تزریق پول به پروژه امیدواریم میدان گازی شوریجه که نقش قابلتوجهی در جلوگیری از کمبود گاز در فصول سرد در شمال و شمال شرق کشور دارد به ثمر برسد.
به گفته مجری طرح توسعه میدان گازی شوریجه در شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در برنامه اولیه این پروژه، حفاری ۲۸ حلقه چاه جدید در میدان خانگیران و مخزن شوریجه پیشبینی شده بود که از این تعداد، تاکنون ۹ چاه در این میدان حفاری و تکمیل شده است.
رجبزاده با بیان اینکه کشورهای توسعهیافته بخش بزرگی از نیاز به انرژی در فصول سرد را از محل ذخیرهسازی گاز تأمین میکنند، گفت: با وجود برخورداری ایران از ذخایر خدادادی غنی و سوابق طولانی در صنعت نفت و گاز، مقوله ذخیرهسازی در کشور مورد غفلت قرار گرفته است که جبران آن اهتمام بیشتر متولیان امر را میطلبد.
وی وجود ساختارهای طبیعی مناسب برای ذخیرهسازی گاز در مخازن زیرزمینی را از مزیتهای کشور برشمرد و تاکید کرد: باید از محل مازاد تولید در ۸ ماه گرم سال در مناطق مدنظر بهویژه نواحی انتهایی خطوط لوله، ذخیرهسازی کنیم و از گاز ذخیره شده در زیرزمین در فصول سرد برای جبران بخشی از ناترازی بهره ببریم و آرامش را برای مردم به ارمغان بیاوریم.
منبع: مهر