سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها رونمایی شد

رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صمت، گفت: سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها با بهره‌مندی از قوانین لازم و در بستر قانونی راه‌اندازی شد.

امین کلاهدوزان امروز در نشست خبری «رونمایی از سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها» اولین شرکت پذیرش شده در سندباکس تخصصی تجارت الکترونیکی در وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: مفهومی تحت عنوان (سندباکس) ایجاد شده است که شرکت هایی که نوآوری انجام می دهند اما برای آنها مقررات لازم تدوین نشده است، دولت ها نسبت به آن شرکت ها اعلام موضع و به عبارتی اعلام وضعیت نکرده اند به جای اینکه مانع فعالیت آنها شوند اقدامات قانونی برا ادامه فعالیت آنها را فراهم می کنند.

وی افزود: در واقع سند باکس یک محیط موقتی آزمون، همکاری بین بخش خصوصی و دولتی است که اجازه می دهد شرکت بخش خصوصی نوآوری خودش را در سند باکس در ذیل نظارت دولت تست کند.

رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی اظهار داشت: دولت ها تجربیاتی که در سند باکس حاصل شده است را تبدیل به قوانین و مقررات مربوط به آن حوزه می کنند. یکی از حوزه های که در کشور مشمول این موضوع شد معاملت آنلاین طلا در کشور است.

وی افزود: وظیفه ذاتی وزارت صمت این است که در حوزه‌های مختلف تجاری مقررات‌گذاری کند و یکی از این حوزه های مهم تجارت آنلاین معاملات طلا و فلزات گرانبها بوده است. مرکز توسعه تجارت الکترونیکی به عنوان مسئولیت ذاتی در حوزه مقررات زدایی و پیشنهاد مقررات اقدام کرده است.

کلاهدوزان گفت: ظرفیتی که در سند باکس ایجاد شده ذیل مصوبه شورای عالی فضای مجازی، کمیسیون تنظیم مقررات بوده که ذیل آن مجوز و مصوبه فعالیت طلا را چارچوب دار کردیم و وارد محیط آزمون کردیم.

وی اظهار داشت: در گذشته معاملات آنلاین طلا و فلزات گرانبها در بستر فضای مجازی غیرقانونی و غیرموجه بود و به صورت زیرزمینی اتفاق می افتاد و بعضا در کانال های تلگرام خرید و فروش می شد که منجر به مالباخته شدن مردم می شد.

کلاهدوزان اظهار داشت:  پلتفرم‌های عرضه طلا و فلزات گران بها را در چارچوب های مشخص فعالیت کنند که یکی از مهمترین قسمت این است که اثبات کند که موجودی طلایی که معامله می کند وجود دارد و اصطلاحا باید طلا را در یک انبار مطمئن مورد تایید اتحادیه یا وزات صمت نگهداری کند و بعد از آن معاملات را به اندازه ای که طلا را تامین کرده می تواند انجام دهد.

وی گفت:  این مجموعه هم باید نماد اعتماد الکترونیکی دریافت کنند، این شیوه عرضه با توجه به اینکه نظارت بیشتری بر روی آن حاکم است ریسک کمتری دارد اما در نهایت هیچ وقت نمی توان به علت دارا بودن نماد الکترونیکی به این پلتفرم‌های عرضه کننده طلا و فلزات گرانبها اطمینان خاطر ۱۰۰ درصد داشت.

کلاهدوزان با بیان اینکه برای تجارت الکترونیکی در ۸ حوزه اولویت دتعیین شده است گفت: در حوزه های طلا و فلزات گرنبها،معاملات خودرو و خرید و فروش ملک، زمین و مستغلات زیرساخت های لازم در حال ایجاد است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا