افزایش اعتماد حاکمیت به بخش خصوصی/ دولت چهاردهم فکری به حال بانکها کند
در نشست مجمع کارآفرینان مطرح شد
در نشست کارآفرینان با وزیر پیشنهادی وزارت امور اقتصادی و دارایی عنوان شد که بخش خصوصی میتواند در اقتصاد مولد کشور موثر واقع شود. بایستی یکسری تغییر و تحول را در کشور رقم بزنیم. بانکها باید بنگاهداری را رها کرده و با مشارکت بخش خصوصی به بنگاهسازی بپردازند.
عبدالناصر همتی وزیر پیشنهادی وزارت امور اقتصاد و دارایی در نشست کارآفرینان با تشکر از توجه بخش خصوصی به اقتصاد کشور گفت: شرایط اقتصادی کشور مطلوب نیست و اکنون در دوگانه مشکلات مربوط به تحریم و غیرتحریم قرار گرفتهایم. در حال حاضر اصل را باید بر شرایط تحریم بگذاریم و در این راستا برنامهای برای توسعه کشور اجرا کنیم.
وی با بیان اینکه پس از کسب رای اعتماد از مجلس شورای اسلامی جلسات بیشتری را در خدمت بخش خصوصی خواهم داشت، افزود: من همتی گذشته نیستم و تجربیات بنده بیشتر شده است. نبض اصلی صنایع و تولید کشور در اختیار شماها به عنوان بخش خصوصی است، چراکه کشور بدون بخش خصوصی پیشرفت نخواهد کرد.
بخش خصوصی میتواند در پروژههای ملی سهیم باشد
همتی در ادامه تاکید کرد: باید با راهبردی جدید وضعیت اقتصادی را اصلاح کنیم. نمیشود با سرمایهگذاری پایین و بهرهوری صفر امور را پیش برد. بخش خصوصی میتواند در پروژههای ملی سهیم باشد. حتما در جهت کاهش دخالت در اقتصاد تلاش خواهم کرد تا بخش خصوصی بتواند با قدرت وارد این عرصه شود.
مشکل اقتصاد کشور تحریم و حکمرانی غلط اقتصادی است
رئیس سابق بانک مرکزی با اشاره به اینکه مشکل اقتصاد کشور تحریم و حکمرانی غلط اقتصادی است، گفت: ما همگی باید برای آینده کشور و فرزندانمان تلاش کنیم. در مسئله تحریم باید ما و طرف خارجی با یکدیگر تلاش کنیم.
همتی گفت: گفتن این عدد و رقم ها به این راحتی نیست که دولت امروز ۶۰۰ الی ۷۰۰ همت کسری بودجه دارد.
وی با بیان این نکته که من با فرض وجود تحریم ها و مشکلات اف ای تی اف اعلام آمادگی کردهام، افزود: اف ای تی اف ابزار فرایند بانکی کشور و بسیار مهم است. اگر حکمرانی اقتصادی اصلاح شود ما با وجود تحریم ها میتوانیم در کشور تحول ایجاد کنیم.
وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه توسعه روابط شتابان در منطقه بدون حل تحریم رخ نخواهد داد، اظهار کرد: ما باید با وجود محدودیتها حرکت کنیم و بتوانیم مشکلات را به حداقل برسانیم. وقتی رهبر انقلاب بیان میکنند اقتصاد موضوع مهم کشور است، پس ایشان درک عمیقی از این موضوع دارند و باید در همین جهت در مسیر توسعه، چالشها و فرصت را به خوبی شناسایی و بر اساس واقعیتهای موجود حرکت کنیم.
بالا بردن نرخ بهره در شرایط ناترازی بانکی اشتباه محض است
رئیس سابق بانک مرکزی مطرح کرد: بالابردن نرخ بهره در شرایط ناترازی بانکی اشتباه محض است. وضعیت اعمال ارزش افزوده در همه جای دنیا مشخص و قابل اجرا است. ما میتوانیم با کمک شما فعالان بخش خصوصی به راه حلی برسیم که رضایت مردم را به دنبال دارد.
وی افزود: بانکها معتقدند به علت عدم سودآوری در عملیات بانکی باید وارد پروژههای ملی شوند. کشور اکنون نیازمند یک جهش است.
همتی با بیان اینکه بانکها همچنان مشغول بنگاهداری هستند و در این خصوص اتفاق جدیدی نیفتاده است، گفت: بانکها باید بنگاهداری را رها کرده و با مشارکت بخش خصوصی به بنگاه سازی بپردازند.
وی با اشاره به شیوه قیمتگذاری کالاها و خدمات افزود: باید سیاست قیمتگذاری دستوری اصلاح شود. قیمتگذاری دستوری در هیچ کجای دنیا وجود ندارد. اگر بازار بورس اصلاح نشود تامین مالی صورت نمی گیرد.
همتی با تاکید بر اینکه به رغم چالشها و مشکلات داخلی و خارجی ، شرایط بهتری را نوید میدهم چرا که با وجود شما کارافرینان بزرگ در کشور حتما باید به آینده کشور کاملا امیدوار بود، گفت: باید مسیر، برای رفع و کاهش موانع و چالش ها و خدمت به مردم هموار شود. کشورمان این ظرفیت را دارد و ما می توانیم با ایجاد امید ، نگاهمان را به اینده ایران نگاهی امیدوارنه کنیم.
وی در پایان افزود: در سه سالی که از امور دولتی فاصله گرفتم فرصت یافتم تا از زاویه جدیدی به مسائل نگاه کنم. این قول را میدهم تا جلسات همفکری با فعالان بخش خصوصی ادامه یابد و با شما بتوانیم برای آینده کشور تبادل نظر کنیم.
در ادامه این نشست مرتضی سلطانی – یک کارآفرین – با بیان اینکه دولت باید در حوزه تصمیم گیری از تصمیم سازی های ما برای رفع موانع تولید و صادرات استفاده کند، گفت: نظم مهمترین فاکتور حوزه مالی است و با شناختی که از جناب آقای همتی دارم، می دانم که او فرد منظمی است. در واقع ادبیات اولیه وزارت، کار سازمانی و اصول کار تیمی نظم و اخلاق است.
وی افزود: ما به عنوان سرباز ثابت شده در حوزه اقتصاد می دانیم که کار کردن در کشور بسیار مشکل است.
امیدواریم وضعیت جی دی پی (GDP) ایران اصلاح شود
مهدی فضلی – مدیرعامل یک گروه صنعتی نیز در ادامه این جلسه خاطرنشان کرد: امیدواریم با ورود شما کار ارزشمندی برای کشور انجام شود. ما بیش از ۷ درصد منابع دنیا را در اختیار داریم و باید شرایط بهتر از این شود. مردم ما شایسته بهترین ها هستند و کارافرینان با درک دقیق از شرایط مردم از هیچ کوششی در جهت تامین رفاه انان دریغ نخواهند کرد و بر همین اساس وضعیت جی دی پی (GDP) ایران باید در شان کشور باشد و افزایش یابد.
ابراهیم عسگریان – کارآفرین یک گروه صنعتی هم در این نشست با اشاره به افراد حاضر در جلسه گفت: با اطمینان می گویم که حساب مالی افراد حاضر در این جلسه شفاف است. امیدواریم برای کشور راهگشا باشید و به ما ، پر و بال پرواز دهید چرا که ما کارگران خوش حساب دولت هستیم. قطعا با حل مشکلات صنعت، وضعیت کشور بهبود می یابد.
غلامرضا منزوی زاده کارآفرین یک شرکت تولیدی و صنعتی نیز با اشاره به مشکلات اقتصادی موجود گفت: جناب همتی شما بگویید که در بن بست اقتصادی امروز ما چطور میتوانیم از این بحران خارج شویم؟
وی تاکید کرد: جناب همتی لطفا در صورت کسب رای اعتماد از مجلس ، در انتخاب مدیران خود بسیار دقت کنید و دلسوز مردم و کشور باشید.
همچنین محمدرضا گنجی یک کارافرین گفت: کشور در بزنگاه تاریخی حساسی قرار گرفته و متاسفانه به سختی میتوان باور کرد که در محاصره داخلی و خارجی هستیم و امیدواریم هرچه سریعتر از این وضعیت خارج شویم.
رضا رضایی – یک کارآفرین گروه صنعتی – هم گفت : اگر همچنان تفکر موجود در کشور ادامه یابد وضعیت بدتر می شود.کشور اکنون در بخش اقتصادی و صنعتی بی هدف است. امیدواریم تحولی در زیرساخت اقتصادی کشور ایجاد شود.
اقتصاد کشور بیمار است
محمدرضا احسانفر – یک کارآفرین – گفت: اقتصاد کشور حال خوشی ندارد. شرایط تامین مالی در کشور از ۲۳ درصد به ۴۰ درصد رسیده است. متاسفانه توازن منطقه ای در حوزه اقتصاد به نحوی نیست که از وضع موجود خارج شویم ، متاسفانه شرایط اقتصاد و تولید در کشور هرروز بدتر میشود.
وی افزود: جناب همتی آیا با وجود تحریم ها می توانیم مسیر مناسبی برای توسعه اقتصادی کشور متصور شویم؟ حتما باید به حذف قوانین مزاحم در مسیر تولید ثروت توجه بشود. درد بزرگ ما این است که حتی دولت قوانین را به درستی اجرا نمی کند. متاسفانه این روزها ما در شبکه بانکی و حوزه انرژی شاهد ناکارآمدی های بسیاری هستیم. در واقع ما زنجیره ای از ناکارآمدی ها را داریم و امیدواریم با حضور دولت جدید این وضعیت اصلاح شود.
اعتماد حاکمیت باید به بخش خصوصی افزایش یابد
در ادامه این نشست حمید کشاورز -کارآفرین یک گروه صنعتی – با تاکید بر اینکه اعتماد حاکمیت باید به بخش خصوصی افزایش یابد گفت: کاری کنید که بخش خصوصی بزرگ بتواند نقش اصلی خود را در خلق ثروت کشور به دست آورد. ما در زنجیره تولید توان خرید بالا و تبدیل به کالای نهایی را داریم ، این فرصت را برای کارفرینان برای بزرگتر شدن ایجاد کنید تا هم مشکل اشتغال حل شود و هم ارز کشور از این طریق تامین شود.
وی افزود: ما کارآفرینان هیچگونه رانتی از دولت نمی خواهیم و به این سمت هم نمی رویم ، اما همواره به این خواسته اصرار کردهایم که حاکمیت به ویژه دولت به بخش تولید کشور به کارافرینان توجه ویژه کند.
ما در کشور با پدیده سرکوب نرخ بهره مواجه هستیم
نوید ایزدپناه – مدیرعامل یک شرکت خصوصی – تاکید کرد: متاسفانه در کشور با پدیده سرکوب نرخ بهره مواجه هستیم. بانکها شرکت میزنند تا بتوانند به خودشان تسهیلات ارائه کنند. این مدل بانکداری قطعا هیچ توجهی به حوزه تولید و صنعت نمیکند و آن را رها میکند.
وی افزود: وضعیت تعارض منافع در بانکها وحشتناک است. زیست بوم بانکی کشور دچار اشکال اساسی قابل توجهی است و باید با استقرار دولت جدید در این خصوص، به ویژه درباره بانکها به سرعت چارهاندیشی کرد.
ایزدپناه ادامه داد: قیمت گذاری دستوری سبب زمین خوردن بورس شده است. لطفا بورس ارزی ایجاد کنید.
بنا بر اعلام مجمع کارآفرینان ایران، محمدرضا دیانی – رئیس هیئت مدیره مجمع کارافرینان ایران – هم در این نشست گفت: مشکل ما این است که همه می گویند و حتی به عنوان برنامه اعلام می کنند که دولت باید کوچک شود تا از این طریق هزینه ها کاهش یابد اما متاسفانه در هر دولت وضعیت به شکل دیگری رغم خورده است. ما بایستی تصمیمات سخت بگیریم. بایستی یکسری تغییر و تحول را در کشور رقم بزنیم.
وی اضافه کرد: ما کارآفرینان حاضر در جلسه به معنای واقعی خلاصه اقتصاد ایران هستیم. ما کارافرینان بخش خصوصی به دنبال منافع شخصی نیستیم. جناب همتی امروز به میدان بیایید و تصمیمات سخت بگیرید.
بانکهای خصوصی را کنترل کنید
دیانی با اشاره به وضعیت بانکهای کشور گفت: بانکهای خصوصی را کنترل کنید. بانکهای دولتی اکنون ناتوان شدهاند.ما آمادهایم کمک کنیم تا شما تصمیمات سخت بگیرید و کشور را از بحران نجات دهید.
حمیدرضا غزنوی دبیر کل مجمع کارآفرینان ایران هم در این نشست دو ساعته گفت: خدا را شاکریم که بزرگان صنعت کشور امروز در مجمع کارآفرینان ایران جمع شدهاند. امروز بخش خصوصی بسیار قدرتمندی داریم که میتوانند پروژه های بزرگ اقتصادی کشور را به عهده بگیرند.
وی افزود: کارآفرینان بخش خصوصی میتوانند پروژههای مشترکی را بر عهده بگیرند و کنسرسیومهای بزرگ اقتصادی را تشکیل دهند.
غزنوی گفت: بخش خصوصی میتواند در اقتصاد مولد کشور موثر واقع شود. افراد حاضر در این جلسه به تنهایی درصد عمدهای از بازار کشور را برعهده دارند و نقش موثری در تامین کالا دارند.
وی افزود: امروز کارآفرینان بزرگ کشور سرداران حوزه اقتصاد و تولید کشور هستند، بنابراین به آنان اعتماد کنید، مسیر را برایشان هموار سازید و اجازه دهید با ارتفاع بیشتری پرواز کنند، تک تک این افراد تعهد و وفاداری خودشان را در تامین کالا آن هم در بدترین شرایط تحریم به کشور، مسئولان و مردم نشان دادهاند و امروز نوبت شما دولتمردان است به کارآفرینان میدان دهید.
غزنوی گفت: هر کدام از این کارآفرینان چندین کارخانه و واحد تولیدی و چندین هزار نیروی کار دارند ، اینها از این ثروت افرینی سهم چندانی ندارند چون همه آنها متعلق به کشور است و اگر کارآفرینان در برنامه های اقتصادی نادیده گرفته شوند و میدان توسعه برای انان هموار نباشد نمی توان انتظار بیشتری از وضع موجود داشت.
منبع: ایسنا