معاون اکتشاف ایمیدرو: شرایط جغرافیایی ایران فرصت بینظیری برای اکتشاف لیتیوم فراهم میکند
معاون اکتشاف ایمیدرو گفت: ایران با داشتن منابع غنی شورآبه و موقعیت نیمهبیابانی، فرصتی بینظیر برای اکتشاف لیتیوم دارد، گامی که میتواند به توسعه معادن استراتژیک کشور کمک کند.
احمد فتاحی، مدیر اکتشاف سازمان توسعه معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) در خصوص رئوس برنامههای دولت چهاردهم مبنی بر ارتباط با سایر کشورها و عضویت در سازمانهای بین الملللی گفت: ما در حوزههایی که توانایی داشتیم مانند ساخت تجهیزات اقدام به داخلی سازی کردیم، اما در برخی روشها و تجهیزات که نیاز به دانش روز دارد و برای مواد معدنی استراترژیک مهم است ما به دلیل تحریمها به این دانش و تکنولوژی دسترسی نداشتیم، اما امید داریم که در دولت چهاردهم شرایط بهتر شود.
وی افزود: بدیهی است چه از نظر دانش فنی چه از نظر تولید و تجهیزات، دنیا منتظر ما نخواهد ماند و روند پیشرفت در تکنولوژی و تجهیزات با سرعت زیادی به راه خود ادامه میدهد.
وی درخصوص انتشار برخی خبرهای منتشر شده در خصوص کشف بزرگترین معدن لیتیوم در همدان گفت: در این مورد وزارت صمت میتواند آمار دقیق تری بدهد، اما تا آنجائیکه من اطلاع دارم تاکنون تنها گواهی کشفی که در خصوص معدن لیتیوم صادر شده برای بخش خصوصی است که ۸ میلیون تن کل کانسنگ (سنگهای معدنی) آن با عیار ۸۰ پی وی پی است که با توجه به شرایط حال حاضر اینکه استحصال از آن اقتصادی است یا خیر مورد بحث است.
وی در خصوص اکتشاف لیتیوم در کشور گفت: اکتشاف معادن لیتیوم از سال ۱۳۹۲ در برنامه ایمیدرو قرار گرفته است و هنوز ما خیلی فرصت داریم که ظرفیتهای کشور را مورد پایش قرار بدهیم با توجه به اینکه ما کشور نیمه بیابانی هستیم و شورآبه زیاد داریم مطالعه کل شورآبها برای لیتیوم میتواند نتایج خوبی برای کشور داشته باشد ولی تا این مطالعات تکمیل نشده نمیتوان عددی در مورد ذخایر لیتیوم کشور بیان کرد.
منبع: برنا