خلاصه اخبار ۶ آذر مجلس؛‌ بررسی دلایل قطعی برق در فصل سرد

مشروح مهم‌ترین خبرهای جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) ششم آذر ۱۴۰۳ مجلس شورای اسلامی را می‌توانید در این گزارش بخوانید.

جلسه علنی مجلس به ریاست محمد باقر قالیباف با دستور کار بررسی علل قطعی برق در فصل سرد و تأمین سوخت نیروگاه‌های حرارتی کشور برگزار شد.

در ابتدای این جلسه، گزارش کمیسیون انرژی در خصوص قطعی برق در فصل سرد و تأمین سوخت نیروگاه‌های حرارتی قرائت شد.

رئیس کمیته برق کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این گزارش گفت: براساس بررسی‌های کمیسیون انرژی، عدم تأمین گاز مورد نیاز برای تأمین سوخت نیروگاه‌ها در ۸ ماهه نخست سال جاری و به تبع آن افزایش مصرف سوخت مایع و کاهش ذخایر استراتژیک سوخت مایع نیروگاهی به ویژه گازوئیل از جمله دلایل اصلی کمبود احتمالی برق در زمستان پیش روست.

پس از قرائت این گزارش، وزیر نیرو در صحن علنی مجلس اعلام کرد: در چند روز اخیر خوشبختانه وضعیت تامین برق خوب بوده و ما توانستیم سوخت کافی دریافت کنیم و خاموشی هم در حال حاضر اعمال نمی‌شود.

عباس علی آبادی با اشاره به اینکه در حال حاضر در تامین برق و تولید برق هیچ محدودیتی نداریم، افزود: از سوی دیگر  ما الان در فصلی هستیم که باید نیروگاه ها را تعمیر و آماده کنیم. ولی به لطف خدا با شتابی که داده شد و اقداماتی که انجام شد، وضعیت به نحوی هست که ان‌شاءالله برای تأمین و تولید برق مشکلی وجود ندارد.

سپس وزیر نفت هم با حضور در مجلس اقدامات وزارت نفت جهت تامین سوخت نیروگاه‌ها را تشریح کرد.

محسن پاک‌نژاد با بیان اینکه وزارتخانه‌های نیرو و نفت تمام تلاش خود را می‌کنند تا ان‌شاءالله ماه‌های پیش رو را با کمترین چالش پشت سر بگذاریم، عنوان کرد: وظیفه اصلی وزارت نفت انجام اقدامات لازم جهت استخراج نفت خام و گاز خام و سپس فرآورش و پالایش آنها با هدف تولید فرآورده‌های مورد نیاز کشور است؛ بخشی از این محصولات تولیدی صادر می‌شوند و بخش دیگر نیز در بخش‌های داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

همچنین تعدادی از نمایندگان مجلس در جریان بررسی گزارش کمیسیون انرژی درباره دلایل قطعی برق در فصل سرد سال، به ارائه راهکارهایی برای جلوگیری از خاموشی‌ها و رفع ناترازی انرژی پرداختند.

در ادامه رئیس مجلس در جمع‌بندی گزارش کمیسیون انرژی مجلس گفت: باید همه نخبگان جامعه، مجلس شورای اسلامی و دولت به موضوع انرژی توجه کرده و برای آن چاره‌اندیشی جدی و اساسی داشته باشند.

محمدباقر قالیباف همچنین افزود: در تابستان امسال بیش از ۱۵ هزار مگاوات ناترازی در مصرف انرژی داشتیم و در مقابل ۱.۵ درصد صنایع ما در تولید و رشد اقتصادی افت کرده است که این به معنای خسارت به تولیدکننده و دولت است.

در بخش دیگری از جلسه علنی امروز، گزارش کمیسیون اصل ۹۰ در مورد رسیدگی به شکایات در حوزه زمین خواری در اراضی منابع طبیعی و کشاورزی  قرائت شد.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ با اشاره به این گزارش گفت: یکی از روش‌های زمین‌خواری اراضی ملی دولتی از طریق صحنه سازی، جعل اسناد و طرح ادعای سابقه کشت بوده است. در این گونه موارد افراد با انجام اقداماتی نظیر حفر چاه، پی کنی، دیوارکشی، زراعت، کاشت درخت و غیره زمین را تحت تملک خویش در می‌آورند و با طرح دعوی در دادگاه مدعی مالکیت می‌شوند. بعضاً نیز تضییع حقوق مردم و دولت و مشروعیت بخشی به برخی زمین خواری ها در اثر تصمیمات غیر کارشناسی کمیسیون ماده واحده قانون و یا کمیسیون‌های رفع تداخلات اتفاق می‌افتد.

منبع: ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا