۵۴۴ شرکت بورسی، ۷۵۷ همت سود خالص را نقدی به سهامداران دادند

شش صنعت منتخب بازار سرمایه در سال‌های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ نسبت به سال پایه ۱۳۹۹ با افزایش روند سود تقسیمی مواجه بوده‌اند.

گزارش اداره میز صنعت و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار حاکی از آن است که؛ نسبت بالای تقسیم سود در صنایع بااهمیت بازار سرمایه ناشی از ساختار مالکیت در این صنایع است. هم‌چنین، افزایش درصد سود تقسیمی می‌تواند روند توسعه طرح‌های سرمایه‌گذاری را با مشکلات متعددی مواجه کند؛ به ویژه این‌که بسیاری از شرکت‌ها با در نظر گرفتن هزینه استهلاک پائین و نبود تجدید ارزیابی دارایی‌ها در سالیان اخیر دارای سود دفتری هستند. (در صورت احتساب ارزش جایگزینی با کاهش قابل ملاحظه سود مواجه می‌شوند.)

بیشترین نسبت تقسیم سود در بورس

داده‌های اداره میزهای صنعت و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار نشان می‌دهد؛ بیشترین نسبت تقسیم سود در بین صنایع بورسی، در ۴ سال اخیر، مربوط به صنعت محصولات شیمیایی بوده است.

بر اساس این گزارش، سود تقسیمی این صنعت در این بازه زمانی در محدوده ۷۳تا ۷۷درصد بوده و تغییر چندانی نداشته است.

صنعت بانک در کف تقسیم سود صنایع

همچنین، داده‌های آماری این گزارش نشان می‌دهد با وجود آن‌که کمترین نسبت سود تقسیمی، در بین همه صنایع بورسی، مربوط به صنعت بانک‌داری بوده، اما با این حال نرخ رشد سود تقسیمی صنعت بانک‌داری هم در چهارسال اخیر، تا دو برابر افزایش یافته است، چنان که این نسبت از ۶ درصد در سال ۱۳۹۹ به ۱۵درصد در سال‌های۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ و به ۱۲ درصد در سال۱۴۰۲ رسیده است.

نمایی از توزیع سود نقدی در سایر صنایع بورسی

براساس این گزارش نرخ سود تقسیمی صنعت استخراج کانه‌های فلزی در این بازه زمانی از ۶۴ به ۷۰ درصد، در صنعت فلزات اساسی از ۳۶ به ۵۴ درصد، صنعت فرآورده‌های نفتی، کک و سوخت هسته‌ای از ۵۹ به ۶۱ درصد و سایر صنایع از ۵۹ به ۶۶ درصد رسیده است.

داده‌های گزارش اداره میز صنعت و رتبه‌بندی ناشران حاکی از آن است که میانگین سود تقسیمی کل صنایع بورسی با رشد روبه‌رو بوده و از ۵۴ درصد سال ۱۳۹۹ به ۵۹ درصد در سال ۱۴۰۲ رسیده است. براین اساس، میانگین سود تقسیمی کل صنایع در سال‌های ۱۳۹۹، ۱۴۰۰ ، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب ۵۴ ، ۶۶ ، ۶۳ و۵۹ درصد بوده است.

هم‌چنین، این گزارش نشان می‌دهد ۵۴۴ شرکت فعال در بازار سهام، ۷۵۷ همت از ۱۲۹۲ همت سود خالص خود را، در سال ۱۴۰۲، به صورت نقدی توزیع کرده‌اند.

منبع: تسنیم

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا