امضای قرارداد ایجاد ترمینال اپراتوری بین ایران و هند
مقام مسئول سازمان بنادر و دریانوردی از امضای قرارداد ایجاد ترمینال اپراتوری بین ایران و هند خبر داد. مدت این قرارداد که به صورت BOT تنظیم شده ۱۰ سال است.
قاسم عسکرینسب مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه هدف از این قرارداد استفاده از ظرفیتهای ترمینال اپراتورها و همکاری با کشورهای دارای ظرفیت کشتیرانی و اقتصادی است، اظهار کرد: ایجاد ترمینالهای مشترک بینالمللی به کشورهای ساحلی امکان تبادل دانش و تجربه، توسعه بازار و بهرهبرداری از خطوط کشتیرانی مشترک را میدهد.” وی افزود که بسیاری از کشورهای حاشیه خلیج فارس و دریای عمان از این روش برای بهرهبرداری بهتر از ظرفیتهای بنادر خود استفاده میکنند.
وی افزود: این قرارداد که در اردیبهشت ماه امسال به ارزش ۱۲۰ میلیون دلار میان ایران و هند به امضا رسیده است، شرکت «آی پی جی ال» هند را متعهد میکند تجهیزات تخلیه و بارگیری را در دو حوزه کانتینری و کالای عمومی وارد بندر چابهار کند. بر اساس این قرارداد، ۷۰ هکتار از مساحت ۴۵۰ هکتاری بندر چابهار به عملیات تخلیه، بارگیری و انبارش کالا توسط این شرکت اختصاص داده شده است. همچنین، این شرکت هندی مجاز است یک شرکت همکار را برای انجام فعالیتها انتخاب کند.
وی تصریح کرد: در کنار شرکت هندی، یکی از شرکتهای توانمند جمهوری اسلامی ایران نیز در عملیات تخلیه و بارگیری مشارکت خواهد داشت و نظارت کلی بر این فعالیتها توسط ایران انجام میشود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان یادآور شد: شرکت آی پی جی ال هند متعهد به تأمین تجهیزات تخلیه و بارگیری بر اساس مفاد قرارداد است. تاکنون شش دستگاه از این تجهیزات وارد بندر چابهار شده که ارزش آنها حدود ۲۰ تا ۲۵ میلیون دلار تخمین زده میشود. باقی تجهیزات نیز بر اساس زمانبندی تعیینشده در قرارداد وارد خواهد شد و برای تأخیر احتمالی وجه التزام در نظر گرفته شده است.
منبع: تسنم