
افزایش ۱۸.۳ درصدی جابهجایی مسافران نوروزی با حمل و نقل عمومی نسبت به پارسال
سرپرست معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی مطرح کرد؛
سعید رسولی امروز سهشنبه (۲۶ فروردین ماه) در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی کیفیت خدمات و اقدامات اجرایی دستگاههای مسئول در شبکه حمل و نقل کشور به مسافران در ایام نوروز ۱۴۰۴ گفت: وزارت راه و شهرسازی از ماهها قبل از آغاز طرح سفرهای نوروزی ۱۴۰۴ در سطح سازمانها و شرکتهای تابعه و در ستاد وزارتخانه به ریاست وزیر، ستاد طرح سفرهای نوروزی ۱۴۰۴ را تشکیل داد و با برگزاری پنج نشست در طول اسفند ماه مقدمات و تمهیدات برای همافزایی و استفاده حداکثری از ظرفیتهای موجود به منظور ارائه خدمات مطلوب به مردم فراهم کرد.
وی افزود: برای نخستین بار، طرح سفرهای نوروزی در حوزههای مختلف حمل و نقل به صورت همزمان در روز ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ انجام شد و برای توجه به حقوق شهروندی، شرکتها و سازمانها موظف به رعایت این حقوق شدند.
سرپرست معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه تشدید نظارت بر نحوه ارائه خدمات به هموطنان به صورت جدی در دستور کار قرار گرفت، بیان کرد: بازرسان متخصص در سطوح ملی و استانی مستقر شدند. همچنین، سازمان هواشناسی کشور اطلاعات دقیق و به موقع درباره شرایط جوی و آب و هوایی را ارائه کرد.
رسولی با بیان اینکه طبق آمار جابجایی مسافران، امسال بیش از ۲۲ میلیون نفر از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کردند، گفت: این میزان نسبت به سال گذشته ۱۸.۳ درصد رشد داشت. همچنین در حوزه جاده، بیش از ۹ میلیون نفر نسب به سال قبل تردد داشتند که ۲۷ درصد رشد، در بخش دریایی ۷.۵ میلیون نفر، ۱۷ درصد رشد، در حمل و نقل هوایی ۳.۶ میلیون نفر یعنی ۸.۵ درصد رشد و در حمل و نقل ریلی بیش از ۱.۸ میلیون نفر با ۸.۵ درصد رشد جابجا شدند.
وی اضافه کرد: رفع بیش از ۸۷۰ نقطه پر تصادف و توسعه علائم و تجهیزات ایمنی در جادههای کشور، نصب حفاظ ایمنی به طول ۸۵۰ کیلومتر، ایجاد روشنایی نقطهای در هزار نقطه مهم و ایجاد روشنایی طولی در محورهای پرخطر، برقراری ۱۲۰۰ گشت راهداری و ترابری با ۶۶۰۰ مأمور، ارائه خدمت به ۱۰ هزار نفر از عوامل راهداری و استقرار ۱۵۵۳ پایگاه راهداری، ثبت و اجرای بیش از ۱۰۴ هزار فعالیت راهداری، تهیه و نصب ۱۲ هزار بنر اطلاعرسانی و هشدار ایمنی، برگزاری پویش «نه به تصادف» با پیام اختصاصی ایمنی در ایستگاههای متعدد و اسکان اضطراری در راهدارخانهها به مسافران را از انجام اقدامات شاخص وزارت راه و شهرسازی برای تمهید سفرهای ایمن در ایام نوروز برشمرد.
سرپرست معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی تاکید کرد: در بخش دریایی، سه فروند شناور مسافری با ظرفیت ۸۰۰ نفر صندلی روزانه اضافه شد و برای اولین بار فروش بلیط دو سر برای سفرهای دریایی انجام شد. همچنین، مانور امداد و نجات گستردهای در آبهای هرمزگان پیش از آغاز طرح سفرهای نوروزی برگزار شد. استفاده از «کوادکوپتر هوشمند» در عملیات امداد و نجات دریایی و جابجایی بیش از ۷۷۵ هزار خودرو نسبت به سال گذشته از دیگر اقدامات مهم بود.
رسولی با اشاره به برقراری قطار مسافری تهران – وان بعد از سالها توقف، گفت: همچنین از حمل و نقل ریلی برای تردد به کشور ترکیه استفاده شد. مدیریت ترافیک در مسیر قطارهای مسافری نیز موجب هشت درصد رشد ظرفیت صندلی در حمل و نقل ریلی شد. همچنین، وزارت راه و شهرسازی در ایام نوروزی به منظور پاسخگویی ۲۴ ساعته به شکایات و پیشنهادات مسافران محترم، اقداماتی را انجام داد. این اقدامات شامل رسیدگی فوری به مسائل مرتبط با حمل و نقل هوایی و تهیه بروشورهای حقوق مسافر بود. شرکتهای هوایی ملزم شدند تا این بروشورها را در صندلیهای مسافران قرار دهند. به همین منظور، کارت اطلاعات پرواز که معمولاً در صندلی مسافران وجود دارد، امسال به ارائه حقوق شهروندی در قالب کارت اختصاصی مجهز شد.
وی اضافه کرد: سازمان هواپیمایی کشور نیز ۴۳ بازرس ویژه ایام نوروزی را در چهار فرودگاه پرتردد کشور مستقر کرد و ۱۵ مورد ممیزی از مراکز تعمیر و نگهداری فرودگاهها برای ارتقای ایمنی پروازها انجام داد. همچنین، ۵۰ مورد بازرسی از مدار مستندات هواپیماها به منظور بررسی ارتباط ایمنی آنها صورت گرفت. در حوزه هواشناسی، تأمین، تجهیز و راهاندازی چهار دستگاه پروفایل برای اولین بار در چهار فرودگاه کشور انجام شد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از ویژگیهای طرح سفرهای نوروزی امسال، اضافه شدن ایام نسبت به سالهای گذشته بود که با توجه به تقارن آن با ایام مبارک ماه رمضان، اهمیت بیشتری پیدا کرد.
منبع: دانشجو