۱۰ مصوبه شورای عالی اشتغال/ تاکید بر تسریع تسهیلات اشتغالی

یکی از مصوبات جلسه شورای عالی اشتغال پرداخت تسهیلات به کارآفرینانی بود که در روستاها فعالیت می‌کنند.همچنین لزوم تنوع‌بخشی به فرصت‌های شغلی در دستور کار قرار گرفت.

ضرورت ایجاد اشتغال و توجه به تولید در اشتغال‌زایی یکی از موضوعات کلیدی و مهم در توسعه اقتصادی و اجتماعی هر کشوری است.

کاهش نرخ بیکاری،رونق اقتصادی، کاهش وابستگی به واردات،افزایش بهره‌وری نیروی کار و عدالت اجتماعی از مهمترین دلایل برای توجه به تولید در امر اشتغالزایی است.

هشتاد و ششمین جلسه شورای‌عالی اشتغال، در حالی برگزار شد که ۱۰مصوبه در حوزه اشتغال به همراه داشت. از آنجایی که رونق تولید ملی و حل مشکلات اقتصادی کشور از جمله موارد مهم در مسیر اشتغالزایی است. رئیس جمهور در این باره گفت:ایجاد اشتغال موجب افزایش تولید، تولید ثروت و برطرف شدن کسری بودجه خواهد شد. تحقق این هدف در گرو اراده جدی دستگاه‌های اجرایی و استانداری‌ها است و با وجود اراده، مسیر ایجاد اشتغال نیز هموار خواهد شد.

رئیس جمهور با تأکید بر لزوم تنوع‌بخشی به فرصت‌های شغلی، خاطرنشان کرد: هر چه تنوع مشاغل بیشتر باشد، امکان حضور افراد بیشتری در بازار کار فراهم می‌شود.

پزشکیان در خصوص نحوه پرداخت تسهیلات به کارآفرینان، تأکید کرد: تسهیلات باید هدفمند پرداخت شود و مشخص باشد در چه زمینه‌ای هزینه می‌شود. نظام بانکی و دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط، باید با نظارت دقیق، ضمن حمایت از کارآفرینان، امنیت خاطر و سرمایه‌گذاری آنان را تأمین کرده و تفاوت میان افراد فعال و غیر‌فعال را مشخص نمایند.

رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت حمایت ویژه از مشاغل روستایی، اظهار داشت: کارآفرینانی که در روستاها فعالیت می‌کنند باید در اولویت دریافت تسهیلات قرار گیرند.

پزشکیان بر ضرورت برنامه‌ریزی دقیق در حوزه تولید و بازار داخلی تاکید و بیان کرد: کم و کیف تولید داخلی، تامین نیازهای بازار داخلی و ظرفیت‌های صادراتی باید در قالب یک برنامه‌ریزی جامع تنظیم شوند. متاسفانه در حال حاضر تصویر روشنی از نیازهای داخلی و ظرفیت‌های تولیدی و صادراتی وجود ندارد و باید با برنامه‌ریزی منسجم، تولید داخلی به سمت بازارهای هدف هدایت شود.این جلسه ۱۰ مصوبه در حوزه اشتغال‌زایی داشت که به تصویب اعضای شورا رسید.

به گزارش تسنیم, یکی از مهم‌ترین دلایل توجه به اشتغال، کاهش نرخ بیکاری به‌ویژه در میان جوانان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است. ایجاد شغل پایدار از طریق توسعه تولید، می‌تواند به کاهش آسیب‌های اجتماعی مانند فقر، اعتیاد و مهاجرت کمک کند. همچنین تولید داخلی موتور محرک اقتصاد است. هرچه تولید بیشتر شود، نیاز به نیروی کار افزایش می‌یابد و همین امر موجب افزایش اشتغال می‌شود. در نتیجه، با به‌کارگیری نیروهای انسانی در بخش‌های تولیدی، رشد اقتصادی نیز سرعت می‌گیرد. از سوی دیگر توسعه تولید داخلی، کشور را از وابستگی به کالاهای وارداتی نجات می‌دهد. این امر باعث حفظ ارز، تقویت پول ملی و در نهایت اشتغال‌زایی گسترده‌تر می‌شود.

بنابراین گزارش افزایش بهره‌وری نیروی کار از دیگر موارد است که با حمایت از تولید و ایجاد اشتغال مولد، می‌توان سطح مهارت نیروی کار را ارتقا داد. آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و تجربیات عملی در محیط کار، به افزایش بهره‌وری و کیفیت محصولات کمک می‌کند.همچنین عدالت اجتماعی از موارد مهم است که ایجاد فرصت‌های شغلی برای اقشار مختلف جامعه به ویژه در مناطق محروم و روستایی، باعث توزیع عادلانه‌تر درآمد و فرصت‌ها می‌شود و شکاف طبقاتی را کاهش می‌دهد.

منبع: تسنیم

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا