
آمادگی صنعت لبنیات برای مقابله با چالشهای احتمالی/ افزایش قیمتی در جنگ ۱۲ روزه نداشتیم
سخنگوی انجمن فرآوردههای لبنی عنوان کرد
سخنگوی انجمن فرآوردههای لبنی، ضمن اشاره به اینکه در جریان جنگ ۱۲ روزه، تأمین محصولات لبنی بدون اختلال ادامه یافت، تأکید کرد: صنعت لبنیات با تشکیل کمیته بحران برای مقابله با چالشهای احتمالی آماده است.
محمد فربد سخنگوی انجمن فراوردههای لبنی درباره تامین محصولات لبنی در بازه زمانی جنگ ۱۲ روزه و تجاوز رژیم اشغالگر صهیونیست به ایران اظهار کرد: تأمین محصول در جنگ ۱۲ روزه مشکلی نداشت و در مورد قیمت هم برخی شرکت ها حتی نسبت به کاهش قیمت اقدام کردند. در واقع افزایش قیمت رخ نداد و دبیر انجمن صنایع لبنی نیز خطاب به مدیران عامل شرکتها بر عدم تغییر قیمت تأکید کردند.
وی افزود: در حال حاضر هیچ محدودیتی جهت عرضه کالا وجود ندارد حتی در مورد کره علیرغم اینکه قیمت مصوب چربی شیر از هر دهم درصد ۳ هزار ریال به ۴ هزار و ۵۰۰ ریال افزایش یافته است، تغییر قیمت جزئی داشتهایم.
فربد در خصوص اخبار منتشر شده مبنی بر افزایش قیمت طی روزهای جنگی تصریح کرد: افزایش ۱۰ درصدی قیمتها از ابتدای خرداد ماه جاری رخ داده که متأثر از افزایش قیمت مصوب شیر خام از هر کیلو ۱۸ هزار تومان به ۲۳ هزار تومان بوده است. البته تأثیر افزایش قیمت شیر خام باعث افزایش حداقل ۱۵ درصدی قیمت تمام شده و افزایش ۱۰ درصدی قیمتها از ابتدای خرداد ماه کمتر از حد انتظار بوده است.
وی درباره شیوه قیمتگذاریها اظهار کرد: قیمتگذاری محصولات به استناد دستورالعمل قیمتگذاری سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان است. طبق قانون برنامه هفته توسعه ابلاغی شماره ۱۸۹۹۲/۹۱۰ به تاریخ ۴ تیر ماه ۱۴۰۴ «قیمت گذاری دولتی باستثنای کالاهای اساسی و یارانهای و کالاها و خدمات انحصاری و خدمات دولتی ممنوع است» تبصره ۱ – کالاهای اساسی یارانهای کالاهایی است که از «یارانه مستقیم ارزی یا ریالی مانند بخشی از قیمت کالا توسط دولت برخوردار شدهاند.
سخنگوی انجمن فراوردههای لبنی افزود: از آنجایی که تنها نهادههای دامی از «یارانه مستقیم ارزی» بهرهمند بوده و دولت نیز دخالت و قیمت شیر خام را تعیین کرده است، لذا پرداخت یارانه حلقه قبل نمیتواند بهانهای برای تسری و دخالت در قیمتگذاری حلقه بعدی که از یارانه مستقیم استفاده نکرده است شود و امری غیر قانونی است. به این ترتیب شرکتها مکلف هستند با اتکاء و استناد به اسناد مثبته و با توجه به ضوابط قیمت گذاری با مسئولیت خود تعیین قیمت کنند. بدیهی است سازمان حمایت بر این امر نظارت دارد.
وی درباره نحوه تامین کالاهای لبنیاتی در صورت بروز دوباره بحران اظهار کرد: امیدواریم جنگی صورت نگیرد مع الوصف و در صورت هر تجاوز خارجی صنعت لبنیات تمهیدات لازم را اتخاذ خواهد کرد و در این خصوص با تشکیل کمیته بحران قصد کنترل عوارض احتمالی آن را دارد.
فربد در پایان درباره تاثیر جنگ و بحرانهای اخیر در واردات و صادرات فراوردههای لبنی اظهار کرد: جنگ عوارض خود را به خصوص در امر صادرات دارد، البته که بخش عمده صادرات ما در کالاهای با طول عمر بالا همچون شیر خشک، کره، خامه منجمد، پودر آب پنیر و امثالهم است که تأخیر در صادرات آن در زمان بحران در آینده قابل جبران خواهد بود. در سال گذشته بیشتر از یک میلیارد دلار صادرات داشتهایم و امیدواریم صادرات فراتر از آن در سال جاری اتفاق بیفتد.
منبع: ایسنا