
عمده لوازم آرایشی خارجی در بازار تقلبی است/ لزوم تسهیل شرایط تولید در کشور
یک تولیدکننده محصولات آرایشی و بهداشتی عنوان کرد
یک تولیدکننده محصولات آرایشی و بهداشتی گفت که عمده لوازم آرایش خارجی در بازار قاچاق یا تقلبی است و کد اصالت ندارد، بنابراین هر چه از تولید حمایت و قوانین دست و پاگیر برداشته شود، قیمت تمام شده کاهش و کیفیت افزایش مییابد.
محمدرضا بحیرایی با بیان اینکه هیچ اعتمادی به لوازم آرایشی خارجی در بازار نیست، تصریح کرد: حتی اگر کسی محصولات اصل را از سایر کشورها میخرد و برای مشتری میآورد، چون در چارچوب استانداردهای حمل و نقل جابهجا نمیشود، سالم نیست.
وی افزود: از طرف دیگر با توجه به قیمت فروش لوازم آرایش خارجی در بازار، غیرممکن است این کالاها اصل باشند. برای مثال کالایی که قیمت عمدهفروشی آن ۱۰ دلار است، در بازار ایران معادل دو دلار فروخته میشود.
بنابراین به گفته این تولیدکننده محصولات آرایشی و بهداشتی و رئیس سابق انجمن واردکنندگان فرآوردههای بهداشتی آرایشی و عطریات ایران، عمده لوازم آرایش خارجی در بازار قاچاق یا تقلبی است و کد اصالت ندارد.
بحیرایی با اشاره به اینکه واردات انواع لوازم آرایشی به کشور همچنان ممنوع است، گفت: واردات بالک در حال حاضر آزاد است، اما با توجه مشکلات تخصیص ارز، روند واردات بسیار کند پیش میرود.البته کسانی که در واردات بالک به مشکل برمیخورند، میتوانند با انجمن واردکنندگان و تولیدکننندگان لوازم آرایشی و بهداشتی هماهنگ کنند که راهکارهایی را به آنها نشان دهند. در همین راستا کارگروهی در انجمن تشکیل شده که به افراد در این حوزه کمک میکند.
وی در پایان با تاکید بر لزوم تسهیل شرایط تولید در کشور، تصریح کرد: هر چه از تولید حمایت شود و قوانین دست و پاگیر کاهش یابد، باعث میشود قیمت تمام شده کاهش و کیفیت افزایش یابد و بتوانیم با کالاهای خارجی رقابت کنیم.
گفتنی است؛ از اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸ واردات تمام لوازم آرایشی و بهداشتی به غیر از عطریات، متوقف شد و در پی آن دستاندرکاران واردات این محصولات نسبت به افزایش قاچاق محصولات آرایشی هشدار دادند، چرا که به گفته آنها تولید لوازم آرایشی در کشور پاسخگوی نیاز نیست و ممنوعیت واردات این محصولات باعث افزایش کالای تقلبی و قاچاق در بازار شده است.
البته در این مدت چندین بار قرار شد در این تصمیم تجدید نظر شود. در نهایت اواخر خرداد ماه سال گذشته در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی مقرر شد وزارت صمت نسبت به صدور مجوز واردات قانونی گروههای کالایی ۴ و ۲۷ به صورت بالک و کالاهای دارای استانداردهای بینالمللی و تخصصی که مشابه ساخت داخلی هم ندارند، اقدام کند. بالک مواد آماده آرایشی با رنگبندیهای مختلف آماده پر شدن در پوکه یا ظرف است.
منبع: ایسنا