راه اندازی قطار‌های فوق العاده در مسیر‌های منتهی به خرمشهر و اهواز/ افزایش سرعت قطار در محور خرمشهر به شملچه

جبارعلی ذاکری  در حاشیه مراسم امضای تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در ناوگان ریلی مسافری در جمع خبرنگاران با اشاره به جلسه پیشین امضای تفاهم‌نامه همکاری راه آهن با بخش خصوصی در اوایل  امسال، اظهار داشت: تاکنون ۱۰۰ دستگاه واگن باری (از مجموع ۶۰۰ دستگاه واگن که قرار بود طی همان قرارداد‌ها اضافه شود) وارد شبکه ریلی شده است که واگن‌هایی مخزن‌دار است.

وی بیان‌داشت: این واگن‌ها در ترانزیت بار‌های نفتی از اقلیم کردستان عراق به سمت افغانستان در حال فعالیت است و امیدواریم ماهانه بین ۴۰ تا ۵۰ دستگاه واگن به شبکه ریلی اضافه شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین با اشاره به امضای تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری امروز با بخش خصوصی، خاطرنشان کرد: امروز با دو شرکت حمل و نقل ریلی کشور، برای بازسازی واگن‌های قدیمی و همچنین ورود واگن‌های جدید (در مجموع ۲۶۷ واگن) به ارزش حدود ۸.۹ همت تفاهم‌نامه همکاری امضا شد.

وی گفت: دو شرکت یاد شده متعهد شدند طی مدت دو سال مفاد تفاهم‌نامه‌ها را عملیاتی کنند که در این صورت حدود ۱۵ درصد به ظرفیت صندلی‌های موجود صنعت ریلی کشور اضافه می‌شود.

مدیرعامل راه‌آهن در ادامه با اشاره به تمهیدات اندیشیده شده برای ایام اربعین امسال، گفت: ظرفیت شبکه ریلی برای خدمات رسانی به زائران اربعین ۱۵ درصد نسبت به پارسال افزایش یافته است. وی بیان‌داشت: با کم کردن از قطار‌های فوق‌العاده سایر مسیرها، این قطار‌ها را در مسیر‌های منتهی به کرمانشاه، اهواز و خرمشهر اضافه کردیم.

ذاکری خاطرنشان کرد: امسال برای نخستین بار زائران را تا مرز شلمچه (با ایستگاه جدیدی که در نقطه صفر مرزی ایجاد شده) جابه‌جا خواهیم کرد و مسیر خرمشهر به شلمچه به صورت شبانه روزی فعال خواهد شد.

وی ادامه داد: همچنین سرعت قطار را در این محور به ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت خواهیم رساند تا از تراکم زائران در خرمشهر جلوگیری شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: دو خط و یک ایستگاه جدید آماده بهره برداری است و امیدواریم از هفتم مرداد ماه امسال بتوانیم زائران و مسافران را تا نقطه صفر مرزی انتقال دهیم.

وی در ادامه به اتمام مین روبی مسیر شلمچه- بصره اشاره کرد و افزود: احداث پل بر روی اروندرود (شط العرب) نیز در حال انجام است.

ذاکری گفت: پیمانکار اسپانیایی که در عراق فعال است، درخواست کرده که عرض مین روبی را از ۶۰ به ۲۰۰ متر افزایش دهیم و راه‌آهن عراق نیز در نهایت پذیرفت که با شرکت ایرانی قرارداد منعقد کند و اکنون این قرارداد در حال اجراست.

وی گفت: راه‌آهن و دولت عراق در حال رفع مشکلات موجود هستند و امیدواریم شرکت اسپانیایی نیز هرچه زودتر زیرسازی مسیر ۳۴ کیلومتری را آغاز کند. مشکلات مالی این پروژه حل شده است و اگر موضوع انتقال ارز هم حل شود، می‌توانیم به موقع به تعهدات‌مان عمل کنیم.

شفاف سازی آیین نامه مقررات برای حوزه ریلی کشور

گفتنی است در ادامه این مراسم علیرضا تابش مدیرعامل هلدینگ گردشگری تامین اجتماعی در آیین سرمایه گذاری در ناوگان ریلی مسافری به ارزش ۸۸۲۰ میلیارد تومان اظهار کرد: ذیل طرح توسعه سازمان تامین اجتماعی، نوسازی ناوگان رجا برای افزایش خدمات در دستور کار قرار گرفته است.

وی از شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران برای ایجاد مشوق ها و حمایت از صنعت حمل‌ونقل ریلی تشکر و قدردانی کرد و گفت: با توجه به سهم ۵۰ درصدی رجا در حمل‌ونقل مسافری ریلی کشور، باید به دنبال ایجاد و محقق کردن ظرفیت هایی بیش از این باشیم. همچنین از بخش غیر دولتی نیز، بیشتر حمایت شود.

تابش در ادامه به شفاف سازی آیین نامه مقررات، کاهش و حذف مداخلات غیر ضرور، قیمت گذاری دستوری، افزایش سرعت زیرساخت و بالابردن بهره وری، مدرن کردن ایستگاه ها، نوسازی ناوگان و مدل های تامین مالی نوین تاکید کرد و نقش پررنگ حمل‌ونقل ریلی در جنگ ۱۲ روزه را قابل تقدیر و تشکر دانست.

منبع: باشگاه خبرنگاران

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا