
شوک قیمتی آمریکا به مصرفکنندگان آب پرتقال و قهوه
تعرفه ۵۰ درصدی دولت ترامپ بر برزیل که در ۹ ژوئیه اعلام شد و قرار است از ابتدای آگوست اجرایی شود کشوری را هدف قرار میدهد که سهم حدود ۷۵ درصد از صادرات آب پرتقال جهان و بیش از نیمی از کل آب پرتقال فروخته شده در آمریکا دارد.
قهوهخورها هم از این قاعده مستثنی نخواهند بود. برزیل، بزرگترین تولیدکننده قهوه در جهان، سال میلادی گذشته حدود ۳۰ درصد از کل دانههای قهوه وارداتی به آمریکا را تامین کرد.
قیمت هر دو کالا از زمان اعلام تعرفهها افزایش یافته است. قیمت آب پرتقال غلیظ منجمد برای تحویل در آینده، در هفته گذشته، بیش از ۱۰ درصد و قیمت قهوه ۶ درصد افزایش یافت.
افزایش قیمتها پس از اعلام تعرفه، به ویژه برای آب پرتقال، یک واقعیت ساده را منعکس میکند که موارد اندکی برای جایگزینی عرضه برزیلی وجود دارد. این امر تا حد زیادی به این دلیل است که تولید پرتقال در آمریکا در دو دهه گذشته به طور قابلتوجهی کاهش یافته است. چالشهای آب وهوایی باغهای پرتقال، کمبود نیروی کار و یک آفت ویرانگر مرکبات، همگی در این کاهش، نقش داشتهاند.
در ۲۰ سال گذشته، سطح زیر کشت اختصاص داده شده به تولید پرتقال در آمریکا، ۵۰ درصد کاهش یافته است. تولید در فلوریدا، بزرگترین ایالت تولیدکننده آمریکا، در همین مدت، حدود ۹۰ درصد، کاهش یافته است.
طبق گزارش اینوستوپدیا، جایگزینهای بیشتری وجود دارند که میتوانند تاثیر این وضعیت را بر مصرفکنندگان قهوه کاهش دهند. کلمبیا، حدود ۲۰ درصد از بازار قهوه آمریکا را تامین میکند، در حالی که گواتمالا، هندوراس، پرو و ویتنام هر کدام، حدود پنج درصد از این بازار را تشکیل میدهند، اما این کشورها نیز با تعرفههایی مواجه هستند که میتواند هزینههای واردات و در نهایت قیمتهای پرداختی توسط مصرفکنندگان را افزایش دهد.
علاوه بر این، مصرفکنندگان قهوه که از شکر استفاده میکنند، ممکن است دو برابر آسیب ببینند. برزیل، بزرگترین تولیدکننده شکر در جهان است. محمولههای برزیلی به آمریکا، مشمول سهمیهای معاف از مالیات واردات هستند. مشخص نیست که تعرفه جدید چگونه بر این سهمیه تاثیر خواهد گذاشت، اما هر عرضهای که از آن فراتر رود، احتمالا با مالیات کامل ۵۰ درصدی مواجه خواهد شد. قیمت تحویل شکر در ماه میلادی گذشته، ۶ درصد افزایش داشت.
دانشجو