
بیش از یک میلیون سرباز آموزش مهارتی دیدند؛ افزایش شانس اشتغال بعد از دوره سربازی
بر اساس گزارشها، بیش از یک میلیون و ۱۸۱ هزار نفر از کارکنان وظیفه در ۵۲۰ رشته تحت پوشش آموزشهای تخصصی قرار گرفتند. یکی از اثرات داشتن مدرک فنی و حرفهای در سربازی، امکان کاهش مدت خدمت سربازی است و سربازانی که در طرح سرباز ماهر شرکت میکنند،ضمن کسب مهارت شغلی شانس بیشتری برای اشتغال بعد از دوره سربازی خواهند داشت.
طرح “سرباز ماهر” به منظور آموزش مهارتهای فنی و حرفهای به سربازان وظیفه در طول دوران خدمت سربازی اجرا میشود تا افراد پس از پایان خدمت بتوانند به راحتی وارد بازار کار شوند. در این طرح، سربازان پس از شرکت در دورههای آموزشی مختلف، گواهینامه مهارت دریافت میکنند.
مخاطبان این طرح، کلیه سربازان وظیفه در نیروهای مسلح هستند و از آموزشهای مهارتی در حوزههای مختلف فنی و حرفهای مانند صنعت، کشاورزی و خدمات بهرهمند میشوند.
یکی از مزایای طرح سرباز ماهر،کسب مهارت شغلی، افزایش شانس اشتغال بعد از دوره سربازی،دریافت گواهینامه مهارت معتبر و افزایش بهرهوری و کارآمدی نیروهای مسلح از جمله این مزایا به شمار میرود.
این طرح مزایای بسیاری برای سربازان وظیفه دارد که کسب مهارت شغلی، افزایش شانس اشتغال بعد از دوره سربازی، دریافت گواهینامه مهارت معتبر و افزایش بهرهوری و کارآمدی نیروهای مسلح از جمله این مزایا به شمار میرود.
در پنجمین جلسه شورای عالی سیاستگذاری مهارتآموزی سربازان وظیفه که رکن اصلی و بالاترین مرجع تصمیمگیری در حوزه مهارتآموزی و اشتغال سربازان وظیفه است، سند ملی مهارت و اشتغال سربازان وظیفه رونمایی شد. این سند در هشتاد و یکمین جلسه شورای عالی اشتغال کشور تصویب و به تمام دستگاههای اجرایی کشوری و لشکری جهت اقدام ابلاغ شد.
سند ملی مهارت و اشتغال سربازان وظیفه، سند میثاق بین دستگاههای کشوری و لشکری در حوزه مهارتآموزی و اشتغال سربازان است و از مهمترین محورهای سیاستهای راهبردی این سند، موضوع مهارتآموزی متناسب با نیازها، بهرهگیری از ظرفیتهای ملی، استقرار سامانههای اطلاعات مهارت و اشتغال و حمایت از اشتغال و کارآفرینی است.
سند ملی مهارت و اشتغال سربازان با قابلیت انسجام بخشی و همگرایی به عنوان سند میثاق برای مهارت آموزی سربازان به شمار میرود.این سند دارای ۴ سیاست راهبردی، ۱۵ سیاست اجرایی، ۵۴ دستاورد، ۵۹ برونداد و ۷۶ اقدام عمده است و بالغ بر ۴۰ دستگاه کشوری و لشکری را برای نقش آفرینی در حوزه مهارت آموزی و اشتغال کارکنان وظیفه پای کار میآورد.
متولی و محور اصلی اجرای این سند، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و قرارگاه مرکزی مهارت آموزی ستاد کل نیروهای مسلح است و دبیرخانه آن در قرارگاه مرکزی مهارت آموزی تشکیل میشود.
با اجرای این سند، تعداد مهارت آموزان سرباز، توسعه یافته و شتاب بیشتری میگیرد و تحقق شعار سرباز ماهر، اشتغال پایدار، اقتدار ملی تسریع شود.
در همین راستا سردار محمدجواد زادهکمند، فرمانده قرارگاه مرکزی مهارتآموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح به مناسبت هفته ملی مهارت اظهار کرد:در مدت فعالیت این قرارگاه با عزم راسخ سازمانهای نیروهای مسلح و مشارکت فعال دستگاههای اجرایی متولی دورههای مهارتی، بیش از یک میلیون و ۱۸۱ هزار نفر از کارکنان وظیفه در بیش از ۵۲۰ رشته تحت پوشش آموزشهای تخصصی قرار گرفتهاند.
به گفته وی این افراد از دورههای آموزشهای عمومی شامل سبک زندگی ایرانی اسلامی، کارآفرینی، امداد و نجات، مهارت مالی و حقوقی، سواد رسانه و استفاده صحیح از فضای مجازی بهرهمند شدند.
فرمانده قرارگاه مرکز مهارتآموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح، آمادهسازی بیش از ۱۴ هزار کارگاه محیط کار واقعی، احداث ۱۱۹۲ کارگاه تخصصی مهارتآموزی در قالب ۱۴۹ مجتمع آموزشی در مناطق محروم و کمبرخوردار، تربیت بیش از ۳۹۰۰ نفر مربی پایور برای آموزش مهارتی کارکنان وظیفه، تولید سامانههای یکپارچه مورد نیاز مأموریت مهارتآموزی و پرداخت تسهیلات شغلی قرضالحسنه به حدود ۳۸ هزار نفر از سربازان ماهر منقضی خدمت به مبلغی بالغ بر ۵۳۰۰ میلیارد تومان را از جمله اقدامات زیرساختی صورت گرفته برشمرد.
یکی از تاثیرات داشتن مدرک فنی و حرفهای در سربازی، امکان کاهش مدت خدمت سربازی است.سربازانی که در طرح سرباز ماهر شرکت میکنند میتواند با گذراندن آموزشها و دریافت مدرک معتبر از امتیاز کسر خدمت برخوردار شوند.
زادهکمند درعین حال با ابراز امیدواری نسبت به ترویج و فرهنگسازی گسترده مهارتآموزی در کشور از امضای تفاهمنامه سهجانبه میان معاونت جوانان وزارت ورزش و جوانان، سازمان فنی و حرفهای و قرارگاه مرکزی مهارتآموزی خبر داد که موضوع آن همکاری و مشارکت هدفمند برای مهارتآموزی منجر به اشتغال ۵۰ هزار نفر از کارکنان وظیفه نیروهای مسلح است.
وی ضمن ابراز امیدواری جهت ترویج و فرهنگسازی گسترده مهارتآموزی در کشور، از امضای تفاهمنامه سهجانبه میان معاونت جوانان وزارت ورزش و جوانان، سازمان فنی و حرفهای و قرارگاه مرکزی مهارتآموزی خبر داد که به موجب آن، همکاری و مشارکت هدفمند برای مهارتآموزی منجر به اشتغال ۵۰ هزار نفر از کارکنان وظیفه نیروهای مسلح است.
در این طرح برای نخستین بار، تعدادی از سازمانهای مردمنهاد منتخب از سوی معاونت جوانان وزارت ورزش، در نیازسنجی بازار کار، احصاء مهارتهای لازم، مشارکت در مهارتآموزی سربازان، ارتباط با بخش خصوصی و ایجاد فرصتهای شغلی برای سربازان ماهر نقش این نهادها در پشتیبانی مالی طرح در مراحل مهارتآموزی و تأمین تسهیلات اشتغال مشارکت دارند.
یکی از سیاستهای مورد نظر قرارگاه مرکزی مهارتآموزی، تشویق و ترغیب به کسب مهارت قبل از ورود به دوران سربازی است و چنانچه فردی با تخصص وارد دوران خدمت شود میتواند از ظرفیتهای موجود استفاده کند و سطح تخصص و تعدد تخصص خود را افزایش دهد.
یکی از تاثیرات داشتن مدرک فنی و حرفهای در سربازی، امکان کاهش مدت خدمت سربازی است.سربازانی که در طرح سرباز ماهر شرکت میکنند میتوانند با گذراندن آموزشها و دریافت مدرک معتبر از امتیاز کسر خدمت برخوردار شوند. اعطای تسهیلات، دریافت مرخصی تشویقی، امکان تعیین محل خدمت توسط فرد و برخورداری از بخشودگی جریمه سربازی از دیگر مزایای شرکت در طرح سرباز ماهر است.
به گزارش ایسنا، بر اساس گزارشها مهارت آموزی موثرترین راه ایجاد اشتغال به شمار میرود و سرمایهگذاری در آموزشهای مهارتی ضمن تربیت افراد متخصص و ماهر، نیاز واحدهای اقتصادی به نیروی ماهر را برطرف می کند.
منبع: ایسنا