ضریب نفوذ بیمه در ایران به نسبت درآمد سرانه پایین نیست
قائم مقام بیمه مرکزی ایران گفت: ضریب نفوذ بیمه در ایران با توجه به درآمد سرانه کشور پایین نیست.
پرویز خسروشاهی، در مورد اینکه گفته میشود ضریب نفوذ بیمه به دلیل عدم استقبال از بیمه زندگی پایین است، گفت: ضریب نفوذ بیمه در ایران با توجه به درآمد سرانه پایین نیست. این ضریب در کشور ما حدود ۲.۵درصد از تولید ناخالص داخلی است و بسیاری از کشورها که درآمد سرانهای مانند ایران دارند، ضریب نفوذ در آنها از ۲.۵ درصد هم کمتر است، بنابراین ضریب نفوذ بیمه به میزان درآمد سرانه هر کشور بستگی دارد.
وی در مورد اینکه چرا سهم بیمههای زندگی در کشور ما پایین است و بیمه مرکزی باید چه کار بکند، عنوان کرد: ما به عنوان بیمه مرکزی نباید کاری بکنیم، بلکه شرکـتهای بیمهای باید ابتکاراتی به خرج بدهند تا ضریب نفوذ بیمه زندگی گسترش پیدا کند. نمونه آن برگزاری مسابقه سخنرانی در صنعت بیمه است که کسانی باید تربیت شوند، بتوانند با مردم صحبت کنند و کیفیت صحبت با مردم به گونهای باشد که بتوانند مردم را به صنعت بیمه جذب کنند و نسبت به خرید بیمهنامه قانع کنند.
قائم مقام بیمه مرکزی ایران افزود: کارهای دیگر این است که باید به بیمههای تخصصی زندگی مجوز داده شود تاکنون مجوز یکی دو شرکت در دست اقدام است و دو شرکت تخصصی بیمه زندگی هم در حال فعالیت است. علاوه بر این شرکتهای عمومی بیمه نیز نسبت به فروش بیمهنامه زندگی اقدام میکنند.
خسروشاهی این را هم گفت: یکی از شرکتهای بیمه شبکه فروش ۱۵۰ هزار نفری برای بیمه زندگی در اختیار دارد و از کارهای این شرکت تمرکز بر رشته بیمه زندگی است. همچنین برخی شرکتهای دیگر مانند بیمه سامان و بیمه کارآفرین و بیمه پاسارگاد در زمینه بیمه زندگی فعال هستند.
این مقام بیمهای اظهار داشت: نکته مهم در فروش بیمه زندگی نرخ تورم است تا زمانی که تورم بالا باشد فروش بیمه زندگی به سختی انجام میشود. چون در بیمه زندگی در واقع یک نوع پسانداز برای آینده است. اگر تورم پایین باشد بیمه زندگی رشد میکند.
وی در مورد بیمه تکافل نیز بیان داشت: این مسئله در پژوهشکده بیمه در حال بررسی است کارگروهی تشکیل شده و راهکارهای عملیاتی بیمه تکافل در آن بررسی میشود و وقتی کار کارگروه تمام شد، بسته اجرایی بیمه تکافل به بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ارائه میشود، ولی پیادهسازی تکافل با جدیت دنبال میشود.