خسران غفلت توجه به برچسب مصرف انرژی هنگام خرید لوازم خانگی

درحالی که در سال‌های اخیر پدیده جدیدی به نام “برچسب انرژی” جای خود را در میان خانواده‌های ایرانی باز کرده، با اجرایی شدن قانون هدفمندی یارانه‌ها، توجه مردم در هنگام استفاده از وسایل برقی به این پدیده روز به روز بیشتر می‌شود.

استفاده از برچسب مصرف انرژی روی وسایل خانگی، مزایا و فواید گوناگونی برای جامعه، مصرف‌کنندگان و سازندگان این‌گونه وسایل دارد.

امروزه در بیش از ۷۵ درصد از کشورهای جهان معیارها و استانداردهای مصرف انرژی رعایت می‌شود.

در کشور آمریکا میزان مصرف برق در رایانه خانگی۱۵۰، تلویزیون۲۵۰، مایکروفر ۳۰۰، ماشین ظرف‌شویی ۶۵۰، اجاق آشپزی برقی ۷۰۰، فریزر ۸۰۰، ماشین لباس‌شویی ۹۵۰ و در یخچال ۱۱۰۰ کیلو وات ساعت در سال است.

لوازم خانگی قاچاق

در ایران نیز در بین همه لوازم خانگی به ترتیب یخچال، ماشین لباس‌شویی، فریزر و ماشین ظرف‌شویی بیشترین مصرف برق را در یک خانه متوسط به خود اختصاص می‌دهند.

توجه به این نکته بسیار مهم است که وسیله خریداری شده چه مقدار مصرف انرژی دارد. توجه به این موضوع کاهش هزینه انرژی مصرفی در خانوار‌ها را به همراه دارد و آلودگی محیط زیست را کاهش می‌دهد.

همچنین هموطنان بیشتری می‌توانند از انرژی برق بهره ببرند. این برچسب برای سایر انرژی‌ها به خصوص گاز نیز وجود دارد.

بخش‌های اول تا سوم برچسب مصرف انرژی که روی وسایل برقی نصب شده است در تمامی این وسایل مشترک و به ‌ترتیب نشان‌‌دهنده علامت تجاری شرکت سازنده، نام شرکت سازنده و مدل دستگاه است. بخش چهارم برچسب انرژی که از اهمیت خاصی نیز برخوردار است از ۷ فلش رنگی (از سبز پررنگ تا قرمز تیره) که روی هر یک از آنها یک حرف لاتین از A تا G‌ درج شده تشکیل شده است که هر حرف و هر فلش رنگی نشانگر درجه‌ای از مصرف انرژی دستگاه است.

برچسب-انرژی

حرف A نشانگر کمترین مصرف انرژی و بیشترین کارایی و حرف G نشانگر بیشترین مصرف انرژی و کمترین کارایی دستگاه است بنابراین هرچه رتبه دستگاه بیشتر باشد کارایی آن نسبت به میزان انرژی که مصرف می‌کند، بیشتر است.
برچسب انرژی در واقع به خریدار کمک می‌کند که در هنگام خرید، وسیله‌ای را انتخاب کند که در مقایسه با سایر وسایل موجود، مصرف انرژی کمتر و کارایی بیشتری داشته باشد.

یخچال چند وات برق مصرف می کند؟

میزان مصرف برق یخچال در خانه به مدل و سایز آن بستگی دارد. در حالت کلی، یخچال‌های معمولی در حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ وات برق مصرف می‌کنند. اما باید توجه داشت که این مقدار می‌تواند در برخی موارد بیشتر یا کمتر از این باشد.

همچنین، میزان مصرف برق یخچال در دوره‌های مختلف مانند دوره خنک‌کاری، دوره فریزر و دوره استندبای، متفاوت است. به‌همین دلیل، برای دانستن میزان مصرف برق یخچال خود، بهتر است به دفترچه راهنمای کاربری آن مراجعه کنید.

۴ راهکار برای کاهش میزان مصرف برق یخچال

میزان مصرف برق یخچال، به عواملی مانند مدل و سایز آن بستگی دارد. برخی از یخچال‌ها ممکن است مصرف انرژی بیشتری داشته باشند. همچنین، عوامل دیگری مثل مدت زمان استفاده از یخچال و دمای محیط هم تأثیر گذارند.

با این حال، برای محاسبه میزان مصرف برق یخچال خود می‌توانید به برچسب انرژی آن مراجعه کنید که معمولا در پشت یخچال قرار دارد. اما فراموش نکنید که همیشه راهکارهایی برای کاهش میزان برق مصرفی وجود دارد که در ادامه شرح خواهیم داد.

file-20201209-21-1n6hsgc-compressed

– نصب یخچال در محل خنک و خشک

– تمیز کردن بستر و تعویض فیلترهای هوا و تهویه

– خاموش کردن لامپ درون یخچال

– باز نکردن بی‌دلیل درب‌ یخچال

مزیت‌های استفاده از برچسب انرژی

استفاده و رعایت استاندارد برچسب انرژی در تولیدات داخلی در سطح ملی تاثیر بسیار زیادی در کاهش مصرف انرژی و هزینه‌ها در کشور دارد.

بطور مثال در صورتیکه یک یخچال فریزر با حجم ۱۲ تا ۱۴ فوت دارای برچسب انرژی با رتبه A در کشور تولید و استفاده شود، متوسط مصرف انرژی سالیانه آن ۴۰۰ کیلووات ساعت است که در مقایسه با یک یخچال-فریزر رتبه E که متوسط مصرف سالانه آن ۷۰۰ کیلووات ساعت است، باعث صرفه‌جویی سالانه در حدود ۳۰۰ کیلووات ساعت برای یک دستگاه و از دیدگاه ملی در کل کشور بطور متوسط باعث پنج هزار و ۵۰۰ میلیون کیلووات ساعت صرفه‌جویی در مصرف انرژی خواهد شد.

زمینه‌های قانونی برچسب انرژی

براساس بند “۹ ” تبصره ۱۹ قانون برنامه دوم توسعه اقتصادی که در برنامه‌های سوم نیز تنفیذ شده و ماده ۱۲۱ قانون چهارم وزارتخانه‌های نفت و نیرو و مؤسسه استاندارد موظف هستند برچسب انرژی روی لوازم خانگی را تدوین و ابلاغ کنند. همچنین در طرح اصلاح الگوی مصرف که در مجلس شورای اسلامی تصویب شد، نیز به موضوع برچسب انرژی اشاره شده است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا