ایران تولید کننده بزرگترین انجیرستان دیم در جهان/ رتبه سوم ایران در صادرات انجیر خشک

رئیس انجمن انجیر با اشاره به آنکه ایران یکی از بزرگترین تولید کنندگان و صادر کنندگان انجیر خشک در جهان است، تصریح کرد: شهرستان استهبان در استان فارس به عنوان پایتخت انجیر خشک ایران و بزرگترین انجیرستان دیم جهان شناخته می‌شود.

کشاورزی یکی از بخش‌های اصلی اقتصاد ایران است. انجیر یکی از محصولات مهم و پرفروش ایران در بازارهای جهانی به‌شمار می‌رود. کشور ما با دارا بودن شرایط مناسب برای کشت انجیر از نظر سطح زیر کشت دارای مقام اول جهان است. همچنین از نظر تولید و صادرات با رقمی بالغ بر ۲۷.۳درصد صادرات جهان دارای مقام سوم است. با این حال صادرات انجیر ایران در طی سال‌های گذشته همواره در نوسان بوده به‌طوری که در اکثر سال‌ها دارای رشد منفی بوده است.

انجیر سبز ایران شناخته شده در جهان

«عباس رضا زاده» رئیس انجمن انجیر ایران با بیان اینکه انجیر خشک ایران یک گونه منحصر به‌فرد از انجیر در جهان با نام انجیر سبز است، گفت: عمده تولید آن در ایران به استان فارس و شهر استهبان اختصاص دارد. قدمت برخی درختان و باغات انجیر در شهر استهبان به ۳۰۰ سال و حتی بیشتر می‌رسد.

وی در مورد میزان تولید انجیر خشک در ایران، توضیح داد: میزان تولید داخلی انجیر خشک بسته به شرایط آب و هوایی، میزان بارندگی و آفت زدگی درختان از سالی به سال دیگر تفاوت می‌کند اما به طور معمول میزان تولید محصول انجیر خشک در ایران حدود ۱۵ تا ۲۵ هزار تن در سال‌های مختلف متغییر است.

کشورهای هدف برای صادرات انجیر

رضا زاده ادامه داد: به‌طور معمول از این میزان تولید سالانه بین  ۱۰ تا ۱۸ هزار تن صادر می‌شود که حدودا ۸۵ تا ۹۰ درصد از این میزان به کشور چین صادر می‌شود و مابقی هم به کشورهای حوزه خلیج فارس، اتحادیه اروپا، هنگ کنگ، ژاپن، کره جنوبی و برخی کشورهای آسیای میانه و روسیه صادر می‌شود.

رییس انجمن انجیر ایران درباره میزان ارزش صادرات انجیر کشور توضیح داد: در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۵ هزار تن انجیر خشک از کشور صادر شد که از این میزان حدود ۵۵ میلیون دلار درآمد ارزی عاید کشور شد اما امسال با توجه به وضعیت باردهی باغات میزان تولید انجیر در کشور و صادرات آن قدری کاهش پیدا کرده است .

روند توسعه کشت باغات انجیر

رضازاده با اشاره به روند توسعه کشت باغات انجیر در ایران، خاطر نشان کرد: در سه چهار سال اخیر مساحت زیادی از اراضی باغات کشور به زیر کشت درخت انجیر رفته که با توجه به آنکه حدودا پنج سال زمان می‌برد که این درختان به باردهی برسند، میزان تولید انجیر خشک کشور تا  هفت تا هشت سال دیگر ، یک و نیم تا دو برابر افزایش پیدا خواهد کرد.

رضا زاده گفت: تا چند سال قبل باغات انجیر خشک در کشور منحصر به شهر استهبان بود اما الان باغات انجیر در سایر شهرهای استان فارس از جمله شهرستان‌های نیریز، داراب، جهرم و کازرون هم توسعه پیدا کرده و حتی قلمه‌های انجیر استهبان به استان‌های همجوار و دورتز از جمله کرمانشاه، همدان، تبریز و غیره برده و کشت شده است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا