بهرهوری اتاق اصناف از اتاق بازرگانی بالاتر است
معاون تجارت و خدمات وزارت صمت گفت: مجموعه اتاق اصناف چندین برابر اتاقهای بازرگانی مسئولیت و خروجی دارند؛ این در حالیست که اتاقهای اصناف حدود یک دهم آنها بودجه و امکانات دارند، این مقایسه نشان میدهد بهرهوری اتاق اصناف بالاست.
علیرضا شاهمیرزایی امروز، سوم آبانماه، در پنجمین اجلاس دوره هشتم نمایندگان اتاق اصناف ایران در مشهد اظهار کرد: در اتاق اصناف همدلی خوبی را شاهد هستیم که این همدلی دستاوردهای قابل قبولی را به دنبال دارد.
وی افزود: در نشست اخیر شورای معاونین وزارتخانه، شکلگیری شهرکهای صنفی به تصویب رسیده است. این شهرکها محلی بوده و مردم میتوانند هم خریدشان را انجام دهند و هم تفریحاتی در کنار خرید داشته باشند.
معاون تجارت و خدمات وزارت صمت تصریح کرد: دولت در حوزه اصناف صرفاً کار نظارتی دارد، در هیئت مدیره ما به عنوان دولت دارای یک رای و اعضای اتاق اصناف دارای هفت رای هستند.
شاهمیرزایی ادامه داد: مصوبات خوبی در جلسه آخر هیئت مدیره به خصوص در امر بودجهای حاصل شد؛ بنابراین امیدوارم به لحاظ بودجهای نیز جهشی در اتاق اصناف ایجاد شود.
وی اضافه کرد: مجموعه اتاق اصناف چندین برابر اتاقهای بازرگانی مسئولیت و خروجی دارند؛ این در حالیست که اتاقهای اصناف حدود یک دهم آنها بودجه و امکانات دارند، این مقایسه نشان میدهد بهرهوری اتاق اصناف بالاست.
معاون تجارت و خدمات وزارت صمت خاطرنشان کرد: دوست داریم مردم نظارت را بیش از قبل ببینند، این نظارت در همه بخشها وجود دارد؛ ما میدانیم که ریشه تورم مسائل پولی و مالی است، اما به این معنا نیست که آن را رها کنیم.
شاهمیرزایی عنوان کرد: نکته دوم این است که کار نظارت از طریق اتاق اصناف انجام شود، هماکنون بازرسیها توسط سایر دستگاههای اجرایی در بازار انجام میشود، اما مردم باید بازرسی و نظارت اتاقهای اصناف را ببینند. در این راستا اتاق اصناف ایران سامانهای راهاندازی کرده و تمام نظارتهایی که توسط بازرسان اتاقهای اصناف و اتحادیهها انجام میگیرد، به صورت مستند منتشر خواهد شد.
کاهش تعرفه واردات مواد اولیه تولید لاستیک خودرو
وی بیان کرد: در حوزه لاستیک خودرو مشکلاتی در تولید و واردات وجود دارد؛ درصدد هستیم با کاهش تعرفهها، واردات مربوط به مواد اولیه تولید لاستیک را افزایش دهیم، لذا مشکلی که در نظام توزیع لاستیک خودرو وجود دارد، باید با همکاری اصناف برطرف شود.
معاون تجارت و خدمات وزارت صمت با اشاره به جایگاه اصناف گفت: شاید برخی از مدیران دولتی شان این جایگاه را نگه ندارند، اما نباید جایگاه اتاق اصناف و اتحادیههای صنفی خدشهدار شود.
شاهمیرزایی با بیان اینکه رئیس جمهور با حساسیت زیاد تاکید دارند که همه اقدامات در بازار باید با مشارکت اتاقهای اصناف و اتحادیهها صورت بگیرد، عنوان کرد: در این راستا ضروری است که اصناف کار رسانهای را جدی دنبال کرده و چهره واقعی اصناف را به مردم جامعه نشان دهند.
بنگاههای تولیدی قابلیت رقابت در بازارهای جهانی را دارند
مجتبی صفایی، رییس اتاق اصناف ایران نیز در بخشی از این نشست اظهار کرد: اتاق اصناف وارد فضای جدیدی شده، اکنون بخش عمدهای از اتفاقی که سالهای قبل باید رقم میخورد، ظرف دو ماه انجام شده است.
وی افزود: باید در حوزه تجارت و دیپلماسی، سطح اتاق اصناف ایران را به چیزی که باید باشد نزدیک کنیم. بعد از ورود سفیر عربستان به اتاق اصناف ایران و تشکیل کارگروه تجارت، ظرفیت بنگاههای تولیدی ما دیده شد و اکنون در حال تشکیل کارگروه از بنگاههای تولیدی هستیم.
رییس اتاق اصناف ایران تصریح کرد: باید آمادگی میزبانی سفرای سایر کشورها را در روزهای آینده داشته باشیم. در گذشته یکی دیگر از اتاقها را پارکاب تجارت ایران میدانستند، اما اکنون باور دارند که بنگاههای تولیدی بستر صادرات را داشته و دارای مزیت صادراتی هستند و قابلیت رقابت در بازارهای جهانی را دارند.
صفایی خاطرنشان کرد: تشکیل هیئت عالی نظارت در نوع خود بیبدیل بود، جلسات کارشناسی زیادی برگزار شد و آقای وزیر مثل من و شما دغدغه اصناف را داشت.
وی با اشاره به دستاوردهای جلسه با وزیر صمت عنوان کرد: در آن جلسه مطرح شد که لجستیک پشتیبانی واحدهای صنفی ما معیوب بوده و نیاز به بازسازی داریم؛ در این خصوص نیاز به ۵۵۰ خودرو به قیمت کارخانه داریم که در اختیار قرار گرفت.
رییس اتاق اصناف ایران ادامه داد: مورد دیگری که در جلسه مطرح شد، بحث صدور پروانه کسب الکترونیک بود که تغییر مبلغ ۲۰ هزار تومان به ۲۰۰ هزار تومان تصویب شد تا مبلغ ۱۵۰ هزار تومان برای اتاقهای اصناف در نظر گرفته شود.
صفایی عنوان کرد: در باب حفظ منافع اتاق با هیچکس تعارفی نداریم. بر اساس مطالعات کارشناسی صورت گرفته به فکر آن هستیم که درآمدهای جدید تعریف کنیم که البته این درآمدها باید منجر به آرامش بازار و بالا رفتن سطح کیفی اتاق اصناف شود. تمام این موارد به این موضوع برمیگردد که اتاقها و اتحادیه صنفی ما به لحاظ قانونی دارای وجوهات قانونی باشند.
وی بیان کرد: اصناف روزهای سختی را در جریان اعتراضات سال گذشته که منجر به تعطیلی بازار شد، پشت سر گذاشت. البته استانهای کردنشین بیشتر تحت تأثیر قرار گرفتند و خیلیها منتظر بودند در سالگرد این جریان، بار دیگر بازار تعطیل شود، اما همین بازاریها نگذاشتند بازار تعطیل شود؛ حال که بازار آرام شده حق نیست که این افراد فراموش شوند.