راهاندازی نخستین کارخانه تولید آهن اسفنجی چین توسط ایرانیها
ایران نخستین کارخانه تولید آهن اسفنجی به روش بومی پِرِد را در چین راه اندازی کرد.
کشور چین که رتبه اول تولید فولاد جهان را در اختیار دارد، عمدتاً با روش کوره بلند این محصول پرمصرف را تولید میکند، اما اکنون با هدف گذر از چالشهای زیست محیطی و با استفاده از توان فنی و مهندسی ایرانی، رو به تولید فولاد به روش فوق آورده است.
پیش از این پلنت (کارخانه) احیا مستقیم گازی در آن کشور احداث نشده بود اما به سبب مسائل محیط زیستی، جهت گیری اژدهای زرد، به سمت ساخت کارخانههای تولید آهن اسفنجی به روش گازی است.
قرارداد احداث نخستین کارخانه احیا مستقیم به روش گازی بین شرکت CSTM از چین و یک شرکت ایرانی صاحب تکنولوژی پرد منعقد شده بود. پروژه احیا مستقیم CSTM با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن در سال و محصول HBI در شهر تای یوآن (Taiyuan) احداث و در ۳۱ خرداد سال ۱۴۰۰ راه اندازی شد.
ناحیه کوره در این کارخانه احیا مستقیم با روش ایرانی احیای مستقیم PERED توسط شرکت ایرانی طراحی شده است و بخشی از تجهیزات اصلی آن نیز در ایران ساخته و به کشور چین صادر شد. در حال حاضر به دلیل عدم دسترسی به گاز طبیعی، این کارخانه از گاز حاصل از آون کک سازی استفاده میکند.
رکورد در دستیابی به متالیزاسیون محصول این کارخانه که بریکت گرم (HBI) است که از زمان راه اندازی به متالیزاسیون حدود ۹۵ درصد نیز دست یافته است که این میزان در پلنت های HBI یک رکورد محسوب میشود.
با راه اندازی این کارخانه به عنوان اولین کارخانه (پلنت) احیا مستقیم گازی در چین، امید آن میرود که قراردادهای دیگری نیز با سایر کارفرماها در کشور چین توسط شرکت ایرانی به عنوان صاحب تکنولوژی پرد منعقد شود.