جنگ تعرفه‌ای آمریکا اقتصاد چین را فلج نکرد

مذاکرات اقتصادی و تجاری معاون نخست‌وزیر چین، با آمریکا در اواخر ماه میلادی جاری در سوئد، قدرت و انعطاف‌پذیری اقتصاد چین را بار دیگر در کانون توجه قرار داده است.

این دور از مذاکرات که مورد توافق دو کشور است، نه فقط تعامل دیپلماتیک، بلکه تاییدی بر پویایی اقتصادی پایدار چین در محیط پیچیده بین‌المللی است.

آمارهای منتشر شده اخیر بر استحکام اقتصاد چین تاکید کردند، زیرا در نیمه اول سال ۲۰۲۵، تولید ناخالص داخلی این کشور بر مبنای سالانه، ۵.۳ درصد رشد چشمگیر ثبت کرد و با وجود موانع جهانی، از انتظارات بازار فراتر رفت. این عدد چیزی بیش از رشد موقت را نشان می‌دهد و نشان‌دهنده‌ انعطاف‌پذیری ساختاری و سازگاری اقتصادی است که همچنان به تکامل و ارتقاء ادامه می‌دهد.

تقاضای داخلی، اساس رشد کنونی شده و در این دوره، ۶۸.۸ درصد به افزایش تولید ناخالص داخلی کمک کرده است. ابتکاراتی مانند ارتقاء تجهیزات در مقیاس بزرگ و برنامه‌های معاوضه کالاهای مصرفی نیز به طور موثر هزینه‌ها را تحریک کرده و اقتصاد چین را از شوک‌های خارجی محافظت کرده است.

فقط در پنج ماه اول سال ۲۰۲۵، برنامه معاوضه کالاهای مصرفی چین ۱.۱ تریلیون یوان (۱۵۳.۱ میلیارد دلار) فروش ثبت کرد که از رقم کل سال ۲۰۲۴ فراتر رفت. با تقویت این برنامه، فروش خرده‌فروشی کالاهای مصرفی چین در ۶ ماه گذشته، پنج درصد نسبت به سال گذشته رشد کرد که ۰.۴ درصد سریع‌تر از رشد ثبت شده در سه‌ ماهه‌ اول است.

در حالی که عدم قطعیت‌های خارجی فشارهایی بر اقتصاد وارد کرده‌اند، تنوع تجاری چین و تولید مداوم صنایع تولیدی و خدماتی با فناوری پیشرفته، حمایت قوی از اقتصاد را فراهم کرده‌اند.

اگرچه تجارت چین با برخی از کشورهای غربی کاهش یافته است، اما تجارتش با شرکای کمربند و جاده، کشورهای آسه‌آن، اتحادیه اروپا و کشورهای آفریقایی در نیمه اول سال ۲۰۲۵، به ترتیب ۴.۷ درصد، ۹.۶ درصد، ۳.۵ درصد و ۱۴.۴ درصد افزایش یافت. این گسترش روابط تجاری به چین کمک کرده است تا وابستگی خود را به هر بازاری کاهش دهد و تاثیر سیاست‌های حمایت‌گرایانه برخی از اقتصادهای غربی را کاهش دهد.

گزارش اخیر شورای بازرگانی آمریکا و چین نشان می‌دهد که ۸۲ درصد از شرکت‌های آمریکایی فعال در چین در سال ۲۰۲۴ سود کسب کردند. اگرچه بسیاری از این شرکت‌ها، عدم قطعیت‌ها در روابط چین و آمریکا و تعرفه‌ها را نگرانی اصلی خود ذکر کردند، اما بازار چین همچنان برای آنان بسیار مهم است.

تلویزیون چین (CGTN) گزارش کرد، تنش‌های تجاری موانعی را ایجاد می‌کنند، اما تاب‌آوری اقتصاد چین را فلج نکرده‌اند. مذاکرات آتی پکن و واشنگتن در سوئد بیانگر تمایل چین برای مقابله با اختلافات از طریق مذاکره است و در حالی که موانع همچنان پابرجا هستند، توانایی چین در حفظ رشد، سازگاری با چشم‌اندازهای جهانی در حال تغییر و تعامل سازنده با شرکای بین‌المللی، آینده‌ای از فرصت‌های مشترک و پیشرفت متقابل را نشان می‌دهد.

منبع: ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا