خرید تضمینی برگ سبز چای به ۹۳ هزار و ۸۰۰ تن رسید
حبیب جهان ساز رئیس سازمان چای، درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی برگ سبز چای اظهار کرد: بنابر آخرین آمار از ابتدای فصل برداشت تاکنون ۹۳ هزار و ۸۰۰ تن برگ سبز چای با ارزش بالغ بر ۵۵۳ میلیارد تومان از چایکاران خریداری شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۷ درصد رشد داشته است.
او افزود: ۵۴ هزار و ۷۰۰ تن برگ سبز خریداری شده معادل ۵۸ درصد درجه یک و ۳۹ هزار تن حدود ۴۲ درصد درجه ۲ است.
جهان ساز از پرداخت ۷۱ درصد مطالبات چایکاران خبر داد و گفت: تاکنون ۴۴۶ میلیارد و یکصد میلیون تومان از بهای برگ سبز خریداری شده به حساب چایکاران واریز شده است.
رئیس سازمان چای میزان استحصال چای خشک تولیدی را ۲۱ هزار و ۱۰۸ تن اعلام کرد و گفت: با توجه به شرایط اقلیمی و بارشها پیش بینی میشود که تولید برگ سبز چای به ۱۳۰ تا ۱۳۵ هزار تن برسد که با این وجود ۳۲ هزار تن چای خشک استحصال خواهد شد که این میزان ۳۰ تا ۳۲ درصد نیاز کشور را تامین میکند.
او درباره آخرین وضعیت فروش چای تولیدی بیان کرد: تشدید ویروس کرونا و محدودیت رفت و آمدها تا حدودی بر داد و ستدها در بازارهای داخل و خارج تاثیر گذاشته که همین امر منجر به دپو مقادیری چای در کارخانهها شده است که باید در طول سال فروخته شود.
این مقام مسئول ادامه داد: آمارها نشان میدهد که چای تولیدی چین اول به فروش رفته و تا حدی چای چین دوم باقی مانده است؛ چرا که بازار چای هم همانند دیگر محصولات کشاورزی تحت تاثیر محدودیتهای کرونا قرار گرفته است.
خوداتکایی ۵۰ درصدی تولید چای ظرف ۵ سال
جهان ساز با بیان اینکه ۱۶۷ کارخانه چای تا پایان دوره بهره برداری قرارداد دارند، گفت: در حال حاضر ۲۰ تا ۲۲ کارخانه مشغول خرید هستند که از ۲۵ مرداد با آغاز چین سوم بهره برداری، تعداد بیشتری از کارخانهها وارد چرخه خرید میشوند.
رئیس سازمان چای با اشاره به اینکه قیمت چای در کارخانهها نسبت به یک ماه اخیر تغییر محسوسی نداشته است، بیان کرد: هم اکنون متوسط قیمت هر کیلو چای در کارخانهها ۵۰ تا ۷۰ هزار تومان است.
او با اشاره به اینکه خودکفایی چای دست یافتنی است، افزود: با پتانسیل موجود در صورت فعال کردن باغات رها شده و تامین منابع مالی طی برنامه ۵ ساله حداقل ۵۰ هزار تن نیاز چای کشور در داخل تولید خواهد شد.
۶ هزار هکتار باغات چای رها شدند
جهانساز در پایان با بیان اینکه ۶ هزار هکتار باغات چای رها شدند، تصریح کرد: بنابر برنامه تدوین شده مبنی بر اصلاح و به زراعی، مکانیزاسیون و توسعه سیستمهای نوین آبیاری و … در بازه زمانی ۵ ساله با تزریق سالانه حداقل ۷۰ تا ۸۰ میلیارد تومان اعتبار، این امکان وجود دارد که با بازگشت باغات رها شده نیمی از نیاز کشور را در داخل تامین کنیم.